Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Vertikální stojan na notebook sice ušetří místo, ale má i své nevýhody

Každý má své specifické pracovní prostředí a rozvržení, které mu vyhovuje. Vertikální stojan na notebook do něho skvěle zapadne, má ale svá „ale“.

Notebook, v případě společnosti Apple MacBook, má oproti stolním PC výhodu v malých rozměrech a snadné přenositelnosti. To je stará známá věc. Obvykle samozřejmě trpí na výkon a cenu, kdy v PC můžete mít levnější a výkonnější komponenty, které lze také měnit dle potřeby. V MacBoocích si maximálně vyměníte paměti RAM.

K PC ale musíte mít propojena periférie, jako jsou klávesnice, myš a monitor. MacBook samozřejmě obsahuje vše a tam, kde boduje rozměry a snadnou přenositelností, ztrácí na uživatelské přívětivosti. Každý den se 8 hodin krčit u malé klávesnice a koukat do displeje s nepřirozeným úhlem náklonu není dobré. Nějaký den to vydržíte, pak ale mohou přijít problémy s krční páteří atd.

Vertikální stojan na notebook × stolní stojan pro notebook 

Pokud máte patřičné redukce, můžete ke svému Macbooku velice jednoduše připojit externí monitor, pořídit si Bluetooth klávesnici a myš, popřípadě trackpad a můžete plnohodnotně pracovat. V kanceláři tak bez jakýchkoli omezení, na cestách pak v pohodlných a kompaktních rozměrech. Toto má jednu nevýhodu, MacBook vám na stole bude zabírat zbytečně moc místa.

Proto se hodí vertikální stojan na notebook, do kterého svůj stroj usadíte a ten tak na vaší pracovní ploše zabere o to méně místa. Navíc to vypadá efektně, ale má to také jeden problém – v takovém případě nemůžete použít displej počítače jako druhý monitor. Ochuzujete se tím o efektivní práci, kterou byste se dvěma monitory vedle sebe zvládli o to lépe.

Stojan pro notebook od společnosti Tech-Protect však toto řeší. Můžete do něho svůj MacBook pohodlně usadit, určit mu jeho náklon a nastavit si jej vedle externího monitoru, abyste nemuseli očima těkat pořád sem a tam. A pokud s externím monitorem nepracujete, alespoň vám tento stojan pro notebook zvedne displej MacBooku blíže úrovni očí, takže práce s počítačem, např. v kanceláři, pro vás bude zase o to pohodlnější.

Stojan je navíc vyroben z kvalitních materiálů, lze jej snadno složit a přenášet a koneckonců jej nemusíte využívat jen s notebooky. Klidně vám totiž poslouží i jako stojan na iPad. Přívětivá je však i jeho cenovka, protože tento stojan na notebook vás vyjde jen na 549 Kč.