Řemínek Garmin Fenix 5 seženete i od výrobců třetích stran, variant je dostatek

Pokud vás už omrzela barva, jakou má váš stávající řemínek Garmin Fenix 5, jednoduše jej změňte. Barevná paleta je široká, sáhnout navíc lze i po oceli.

Chytré hodinky Garmin Fenix 5 nabízejí měření tepu přímo na vašem zápěstí, vypočítávají spálené kalorie, měří vzdálenosti a rychlosti i vystoupaná patra, monitorují váš spánek, poskytují intervalový trénink, GPS, barometr, výškoměr, gyroskop, kompas, teploměr, připojení pomocí ANT+, Wi-Fi, Bluetooth a USB.

 

Unikátní, ale velice jednoduchý systém výměny

Protože se jedná o hodinky, které lze propojit s vaším chytrým zařízením s operačním systémem Android nebo iOS, umí přijímat notifikace z mobilu, takže na nich zjistíte, nejen kdo vám volá, ale i od koho vám přišla SMS zpráva nebo e-mail. Dokonce poskytují i funkci hledání telefonu, když vám někam zapadne.

Hodnota vodotěsnosti je 100 m (10 ATM), takže plavání s nějakým tím potopením pro ně není vůbec žádný problém. Při běžném používání dokonce vydrží hodinky nabité až 12 dní, nemusíte je tak krmit energií každý den, jako je tomu třeba u populárních Apple Watch, které však fungují jen s iPhony.

S nimi ale mají shodný a velice jednoduchý systém výměny řemínků a tahů. Pokud se vám ten stávající již okoukal, nebo dokonce nějak zničil, rozhodně nemusíte vyhledávat servis nebo nějakého moderního hodináře. Jednoduchým zatlačením na tlačítko na řemínku jej totiž uvolníte a vyměníte. Nepotřebujete žádné speciální nářadí ani zkušenosti, zvládne to opravdu každý.

 

Řemínek Garmin Fenix 5 nemusí být jen od jejich výrobce

A za jaký ten originální vyměnit? Nemusíte hned volit ten od výrobce hodinek, který je zbytečně předražený. Na výběr máte z celé široké palety barev silikonových a velice odolných řemenů, které hodinkám přesně sednou svým designem, ale na výběr jsou i ocelové tahy s černou povrchovou úpravou, které pak budí na hodinkách luxusní dojem

První varianta se nabízí v zelené, oranžové, limetkové, černé a červené barvě a vyjde vás na 549 Kč. Pokud chcete „studenou“ ale velice elegantní ocel, pak takový tah stojí 1 049 Kč. Velice jednoduše si navíc nastavíte i jeho velikost, aby přesně sedl na to vaše zápěstí. S vhodně zvoleným číselníkem se pak nemusíte bát vzít tyto hodinky i do společnosti. Díky stejné šíři řemenu a tahu jsou ty navíc použitelné i s model hodinek Garmin Fenix 5 / 6 a 6 PRO.