Nový iPhone SE prostě chcete. Nabízí nové technologie, i když ve starém těle

Apple představil nový iPhone SE. I když má vzhled iPhonu 8, To hlavní se událo uvnitř. Navíc je nabízen za neodolatelnou cenu.

Nový iPhone SE byl vyhlížen skutečně slouhou dobu a Apple si s ním dal patřičně na čas. Čekání se ale vyplatilo, protože za 12 990 Kč, na jaké částce startuje jeho 64GB úložiště, se jedná o nejdostupnější „nový“ iPhone. 128GB úložiště vás vyjde na 14 490 Kč a za 256 GB zaplatíte 17 590 Kč. Samozřejmě starší generace, jako je iPhone 7 nebo 8 koupíte levněji, ale Apple už je oficiálně neprodává a navíc se přece jen jedná už o poněkud starší zařízení.

Víc, než čekáš, za míň, než myslíš. To je nový iPhone SE

Nový iPhone SE je k dispozici v bílé, černé a (PRODUCT)RED červené barevné variantě, což je jediný detail, kterým ho od starší generace rozeznáte. Na pohled jinak vypadá stejně, to zásadní se totiž vylepšovalo uvnitř. Zůstal 4,7“ Retina HD displej s rozlišením 1334 × 750 při 326 pixelech na palec (není přítomen 3D Touch), konstrukce z hliníku a skla, 12MPx fotoaparát s širokoúhlým objektivem, 7MPx Facetime HD kamera i Touch ID.

Čip už je ale A13 Bionic s Neural Enginem třetí generace, který je přítomen i v iPhonech 11 a díky kterému jeho systém letí jako raketa. Telefon tak zvládne i ty nejnáročnější operace, které si pro něho připravíte, a to klidně i v rozšířené realitě. Díky němu iPhone SE (2. generace) zvládne i portrétní režim se šesti různými nasvíceními, který byl dosud výsadou iPhonů s dvěma objektivy nebo iPhonu XR. Nechybí dokonce ani ovládání hloubky ostrosti. Fotoaparát zvládá i Smart HDR další generace či funkci QuickTake, kterou umí také jen iPhony 11. 

Přítomna je i voděodolnost, nový iPhone SE tak vydrží až 30 minut v hloubce do jednoho metru, nebo podpora pro eSIM. A co je zásadní, fyzické rozměry zůstaly totožné s iPhonem 8. Pasují tak na něho i všechna pouzdra a kryty, stejně tak ostatní příslušenství, jako jsou ochranná skla displeje, gadgety, fotopříslušenství atd.