USB-C to HDMI adaptér vám propojí MacBook s monitorem. A to i tím 4K

Pokud používáte svůj MacBook nejen na cestách, ale i v kanceláři, jistě se vám hodí USB-C to HDMI adaptér. Jednoduše totiž propojí počítač s monitorem.

Ergonomie MacBooků je na krátkodobou práci poměrně pohodlná, pokud byste u nich ale měli prosedět řadu hodin denně, a to opakovaně, budou vás bolet nejen ruce, ale především i krční páteř. Nové stroje této americké společnosti však nedisponují integrovaným HDMI portem pro připojení externích monitorů, a proto je vhodné najít si ideální řešení.

 

Na nových MacBoocích HDMI konektor nenajdete

MacBooky jsou velice výkonné přenosné počítače, které však zastanou skoro jakoukoli práci. Jejich výhoda je ve snadném přenášení a to především díky malým rozměrům i větších jejich úhlopříček, a také nízké váze. Apple toho ale docílil zredukováním dostupných portů a proto na jeho nových strojích najdete jen USB-C porty a maximálně tak ještě 3,5mm jack konektor.

S vhodnou redukcí, portem nebo adaptérem tak můžete MacBook používat na svých cestách, a jakmile přijdete do kanceláře, tak jej lze snadno připojit k patřičné periférii, do které máte zapojený externí monitor. Displej MacBooku pak můžete používat jako ten druhý, čímž zastanete více práce a přidává to i na přehlednosti. Pokud však na podobný styl práce nejste zvyklí, jednoduše mu můžete zaklapnout jeho víko a používat jen připojený monitor. V takovém případě samozřejmě potřebujete i externí klávesnici a myš, potažmo trackpad.

 

USB-C to HDMI adaptér a jeho varianty

Základní redukce / adaptér – Satechi, který vám umožní připojit k MacBooku i 4K monitor, vás vyjde na 899 Kč. Má ale jednu nevýhodu –12palcový MacBook už s ním nepřipojíte k napájení, ten totiž obsahuje jen jediný USB-C port a proto k němu není vhodný. U nových MacBooků Air a Pro je pak situace jiná, ty disponují porty dvěma či čtyřmi.

Proto se vyplatí zauvažovat, zda není vhodnější zainvestovat do hubu, který vám poskytne více možností. USB-C Slim Multi-Port Adapter od stejné společnosti totiž nabídne i průchozí (tedy určený k napájení) USB-C port a dva klasické USB 3.0 porty samozřejmě spolu s tím pro HDMI kabel. Jeho cena je 1 549 Kč.

Problém USB-C to HDMI však vyřeší i jakékoli výkonnější a také dražší zařízení, protože HDMI je poměrně důležitý port, a proto jej nabízí mnohá řešení. Zvolit tak můžete i řešení společnosti Comma, které stojí 1 999 Kč. To je v podobě 6in1, kdy poskytuje např. i čtečku paměťových karet.