Samsung Galaxy S20 recenze hovoří kladně. Investice do vyšších modelů není výhodou

Společnost Samsung aktuálně sází na její top modely z řady Galaxy S20. Samsung Galaxy S20 recenze vychvalují, i když se jedná o nejméně vybavený model tria.

Během února představil Samsung v americkém San Franciscu nové modely jeho smartphonů, které mají být lídry jeho portfolia. Vyjma rozporuplného „skládacího véčka“ Galaxy Z Flip se dostalo na modely Galaxy S20, S20 Plus a technologický vrchol v podobě S 20 Ultra.

 

Hlavní rozdíly jsou ve velikosti a fotoaparátu

Samsung Galaxy S20 nabízí 6,2palcový displej, S20 Plus má už ale 6,7palcový displej. Konfigurace obou zařízení je však identická až na výjimku v podobě ToF senzoru u fotoaparátu většího modelu. Na zadní straně obou zařízení tak najdete hlavní širokoúhlý 12Mpx fotoaparát s f/1,8, 64MPx teleobjektiv s f/2,9 a 12MPx ultraširokoúhlý fotoaparát s f/2,2. Na přední straně jsou oba telefony osazeny 10MPx modulem s f/2,2.

Samsung Galaxy S20 Ultra už nabízí 6,9palcový displej a o poznání působivější sestavou kamer. Ta hlavní má totiž rozlišení 108 MPx s f/1,8, dále je zde periskopový 48MPx teleobjektiv s f/3,5, který disponuje desetinásobným optickým přiblížením a až 100násobným v kombinaci s tím digitálním. Přítomen je i 12MPx ultraširokoúhlý objektiv s f/2,2. Sestavu doplňuje také 0,3MPx ToF senzor. Přední kamera je 40MPx s f/2,2.

 

Samsung Galaxy S20 recenze vychvalují 

Pokud se ale nezaměříme na velikosti displeje, nýbrž na fotoaparát, renomovaný magazín hodnotící jeho kvalitu DxOMark sestavu telefonu Ultra patřičně zkritizoval. Je to sice pořád skvělý stroj, ale na špičku díky množství zbytečných chyb nestačí. Proto se vyplatí zvážit, jestli toto „monstrum“ vlastně potřebujete a jestli místo něho raději neušetříte a nepořídíte jen „základní“ model bez dalšího možná zbytečného přídomku.

Samsung Galaxy S20 recenze navíc hovoří více než kladně. Telefon totiž pořád nabízí 120Hz displej, opravdu rychlé a plně bezdrátové nabíjení, špičkový hardware nebo skvěle fungující prostředí systému Android. Jeho základní cena je přitom stanovena na 22 990 Kč, což je oproti modelu Ultra o 12 tisíc méně. A to není zrovna málo.