Nabíjecí kabel Apple Watch k jinému zařízení nevyužijete. Je specifický svým konektorem

U svých iOS zařízení používá Apple Lightning konektor, potažmo USB-C u nových iPadů Pro. USB-C je pak i u nových MacBooků. Nabíjecí kabel Apple Watch je tak unikátní.

Abychom byli přesní, on nabíjecí kabel Apple Watch svůj konektor vlastně ani nemá. Na jedné straně je totiž klasické USB a na druhé pak ploška kulatého tvaru, která nabíjí na ni položené hodinky bezdrátově. Ty se svým dýnkem přesně zaklesnou do prohlubně, přičemž započne nabíjení. Nikde zde nejsou žádné konektory ani jakékoli piny známé z konkurenčního řešení.

Jasné výhody 

Apple je na design perfekcionista, proto nechce, aby vzhled jeho produktů cokoli narušovalo. Stejně jako Apple Watch tak nenabízí jakýkoli konektor ani sluchátka AirPods. I ta se ve svém pouzdře nabíjejí bezdrátově. Vyjma líbivého designu má toto ale i své výhody. Piny v nabíječkách a konektory v zařízeních mohou být často poruchové. Zde se tak nemusíte o nic bát.

Pokud vám nedostačuje nabíjecí kabel, který jste nalezli u svých Apple Watch, můžete si samozřejmě koupit nový, a to nejen od Applu ale i výrobců třetích stran. Základní nabíjecí kabel Apple Watch společnosti Devia koupíte už za 499 Kč. Stejná společnost však nabízí i o poznání zajímavější řešení, které v jednom kabelu kombinuje jak „puk“ k nabíjení Apple Watch, tak Lightning konektor pro iPhony a iPady. Stojí navíc jen o 50 Kč více.

Chcete-li ale certifikovaný (MFi) nabíjecí kabel, počítejte s tím, že si budete muset připlatit. Ten od společnosti Native Union vás totiž bude stát 1 349 Kč. Na druhou stranu obsahuje praktickou koženou sponu, a kabel samotný je vyroben z kevlarových vláken, takže je 6krát odolnější než klasické kabely.