Velkolepé plány pro nový Apple Store na řece Chicago River

Plánovací dokumenty získané vydáním Chicago Tribune odhalují velkolepé plány Applu pro novou prodejnu na severním břehu řeky Chicago River. Příhodnou pro město, které bylo domovem Franka Lloyda Wrighta (americký architekt 20. století), design odráží styl budov středozápadní prérie, postavených tímto významným architektem.

Apple Tribunu potvrdil plány. Ten oznámil, že již oficiálně dostali povolení.

Plány byly vypracovány oblíbenými architekty Applu, Foster + Partners, kteří jsou zodpovědni za design takzvané Spaceship (kosmická loď) půdy společnosti. Stejně tak vytvořili nový koncept londýnské nákupní ulice Regent Street.

Plány nové prodejny, prosklené počítačové svatyně poblíž historického mostu Michigan Avenue bridge, majít být brzy odhaleny.

Střecha bude vyztužena uhlíkovým vláknem, což poskytne stín exteriéru a ‘’zamlží  přechod mezi interiérem a exteriérem.’’ Apple řekl Tribunu, že chce začít s výstavbou už v příštím roce.

V současné době jsou v centru Chicaga dvě prodejny Apple, nynější vlajková loď blízko ulice 679 North Michigan Avenue a tři prodejny trošku dál.

zdroj: http://9to5mac.com/