Radostná zpráva pro vlastníky 16GB iPhonu: Nový prvek v Google Photos vám umožní jednoduše uvolnit paměť na IOS

Google přidává do své aplikace Photos nový prvek, který šetří paměť vašeho telefonu. Tato nová funkce změní rozlišení dříve zálohovaných fotografií a stlačí je, čímž uvolní paměť telefonu. A co se týče IOS, do nastavení bylo přidáno tlačítko ‘’Free up space’’ (uvolnit místo), čož vám umožní odstranit již zazálohované fotografie.

Jedna z věcí, díky které tato služba nabyla takové popularity, je možnost zálohování neomezeného množství fotografií v režimu HQ – tedy ve vysoké kvalitě, kde jsou fotografie větší, než 16 megapixelů stlačeny. Pro většinu je tato možnost postačující ke sdílení a ukládání fotografií. Je zde také režim ‘’Original quality’’ (původní kvality), který umožňuje nahrávání fotografií v plném rozlišení, to ale přitíží vašemu Google Drive uložišti. Pokud potřebujete uvolnit nějaké místo v úložišti, můžete nyní tyto fotografie v původním rozlišení změnit na fotografie HQ pouhým kliknutím na tlačítko ‘’Recover Storage’’ (obnovit paměť) v nastavení.

Co se IOS týče, uživatelé, kteří nahrávají fotografie v původní kvalitě, již mohou znát možnost hromadného mazání kopií zařízení, když jim dochází paměť. Tato aktualizace bude již brzy dostupná uživatelům IOS.

Zdroj: http://9to5mac.com/