Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Apple se stane první společností v Singapuru, která bude pohánět veškeré operace s pomocí solární energie

Apple oznámil, že bude pohánět veškeré své operace v Singapuru s pomocí solární energie, což z něj dělá první společnost, která tak v tomto městě-zemi učinila. Program také poskytne elektřinu přibližně 9000 domů ve veřejném vlastnictví.

CNET oznamuje, že Apple spolupracuje s místním dodavatelem čisté energie Sunseap.
"Cupertino, gigant spotřební elektroniky, se spojil s největším dodavatelem čisté energie v Singapuru, Sunseap Group, která poskytne energii na půdě Applu pro 2500 lidí a jeho prodejně. Energii získají ze solárních panelů, které jsou umístěny na střechách 800 budov."

Hlava prodeje Angela Ahrendts také potvrdila, že se v Singapuru otevírá první prodejna Apple (Apple Store) a nábor zaměstnanců je již v plném proudu.
"Máme více než 900 úžasných zaměstnanců, kteří pracují v našem singapurském kontaktním centru a jsou nadšeni, že mohou zǎcít nabírat tým, který otevře nǎsi první Apple prodejnu v Singapuru."

Zatímco společnost ještě oficiálně neoznámila polohu prodejny, dřívější zpráva přesto napovídá, že tím místem bude luxusní oblast na ulici Orchard. Apple v současné době prodává své výrobky v Singapuru pouze přes prodejce třetích stran, přesto jsou ale obyvatelé ostrova jednimi z prvních, ke komu se produkce dostává.

Apple minulý měsíc oznámil, že pohání 100% svých operací ve Spojených státech a v Číně s pomocí čisté energie a taktéž 87% operací po celém světěu. Momentálně pracuje na tom, aby pomohl svým čínským dodavatelům nevypouštět uhlík do atmosféry.

Zdroj: http://9to5mac.com