V Číně se otevírá 27. prodejna Apple

Apple dělá velký pokrok ve svém cíli mít 40 prodejen v Číně do příštího října. Oznámil, že otevíra už svou 27. prodejnu v nákupním středisku Joy City v oblasti Chaoyang v Beijingu. Bude to již pátý Apple Store otevřený v čínském hlavním městě.

Apple zdvojnásobil meziroční příjmy z Číny za dvě čtvrtletí. Země již představuje větší trh, než Evropa a je na dobré cestě stát se ještě větším, než USA.

Nová prodejna bude mít otevřeno každý den od 10 do 22 hodin. Slavnostní otevření proběhne 28. listopadu. Celkový počet prodejen Apple tak stoupne v Číně na 23, s 5ti dalšími v Hong Kongu.

Oblast Chaoyang je domovem centrální obchodní čtvrti a také olympisjkého parku a mnoha jiných zahraničních ambasád. Joy City je velké nákupní středisko, ve kterém jsou k mání mnohé světové značky.

Apple také pracuje na svém závazku očistit energii v zemi, která je momentálně nechvalně známá pro úrovně znečištění ve velkých městech, s velkým počtem nově navržených programů, které mají pomoci dodavatelům stát se uhlíkově neutrálními.

zdroj: http://9to5mac.com/