USB-C redukce iPad mini 6 promění v multifunkční zařízení

USB-C redukce iPad mini 6 obdaří dalšími možnostmi a díky ní s iPadem propojíte i další zařízení. Můžete tak připojit externí monitor, SD kartu nebo sluchátka.

Nový iPad mini 6 má stejně jako iPady Pro a nejnovější iPad Air místo Lightning portu USB-C konektor. Díky tomu zvládne obsloužit více příslušenství. Lightning port v dřívějších modelech iPad mini opravdu omezoval. Port USB-C v nejnovější verzi tato omezení odstraňuje. Je to v podstatě stejný port jako na vašem Macu a můžete připojit stejné druhy příslušenství.

USB-C redukce iPad mini 6 dělá vyspělejším

Není lepší příklad než flash disk. Zapojte do iPadu USB disk s USB-C portem a budete moct prohlížet uložené soubory. V aplikaci Soubory pak můžete data libovolně přesouvat. V případě, že máte USB flash disk ještě s klasickým USB-A, stačí koupit redukci Hoco UA5

Apple do nejnovějšího iPadu mini nevložil konektor pro sluchátka, ale adaptéry pro sluchátka USB-C jsou dostupné. K přenosu snímků z kamery, jako je ta ve vašem dronu, můžete použít USB-C čtečku SD karet Satechi. Ta podporuje obě nejčastější velikosti karet.

Pokud chcete trochu posunout hranice, pomocí USB-C HDMI adaptéru můžete iPad mini 6 připojit k televizi. Poté stačí otevřít oblíbenou streamovací službu a sledovat pořady a filmy na velké obrazovce. Nebo připojte tablet k monitoru a společně s Bluetooth klávesnicí a myší můžete tablet používat jako stolní počítač.

K dispozici je i spousta multifunkčních USB-C redukcí, které podporují kromě HDMI, SD karet a USB-A portů také 3,5mm jack konektor pro připojení sluchátek. Ve všech případech zaplatíte za adaptér pár set korun a výrazně vám rozšíří možnosti použití.