MacBook Pro SD slot na paměťové karty podporuje rychlost až 250 MB/s

MacBook Pro SD slot na paměťové karty využijte spousta uživatelů. Rychleji přenesou data z fotoaparátů, dronů nebo kamer do počítače pro úpravu.

Apple potvrdil Danu Seifertovi z webu The Verge, že slot pro SD kartu vestavěný do nových 14palcových a 16palcových modelů MacBooku Pro podporuje specifikaci UHS-II. Přestože by to teoreticky umožňovalo rychlost čtení a zápisu až 312 MB/s, tak Apple potvrdil, že čtečka podporuje přenos dat do rychlostí 250 MB/s.

MacBook Pro SD slot mít ani nemusí

Někteří lidé doufali, že slot pro SD kartu bude podporovat rovnou UHS-III s rychlostí čtení a zápisu až 624 MB/s, ale není tomu tak. Uživatelé mohou využít slot pro SD kartu pro další úložný prostor, přičemž SD karty vyhovující UHS-II jsou k dispozici v kapacitách jako 64 GB, 128 GB a 256 GB. V případě použití karty ve standardu UHS-I bude rychlost přenosu dat maximálně 90 MB/s.

Návrat slotu pro kartu SD bude ale obzvlášť užitečný pro profesionální uživatele, jako jsou fotografové a producenti videa, protože jim umožní rychle přenášet soubory bez nutnosti použití adaptéru.

Porty se vracejí

Slot pro kartu SD je jedním ze tří portů, které se vrátily do nových modelů MacBooku Pro po odstranění v roce 2016. Spolu s portem HDMI 2.0 a MagSafe. Notebooky mají také tři porty Thunderbolt 4 a 3,5mm jack pro sluchátka.

Kromě rozšířené konektivity patří mezi klíčové funkce nových MacBooků Pro čipy Apple M1 Pro a M1 Max nové generace, Mini-LED displeje s ProMotion pro obnovovací frekvenci až 120 Hz, až o 10 hodin delší výdrž baterie na jedno nabití nebo funkční klávesy v plné velikosti namísto Touch Baru.

Nové modely MacBooků Pro je možné objednávat od pondělí a k zákazníkům začnou přicházet a do obchodů budou uvedeny v úterý 26. října. Cena začíná na 58 990 Kč za 14palcový model a na 72 990 Kč za 16palcový model.

Zdroj: Macrumors.com