USB-C nabíječka s rychlým nabíjením využívá sloučeninu Gallia pro menší rozměry

USB-C nabíječka vyrobená z Nitridu gallitého ponese hned několik výhod. Bude zhruba jednou tak menší než současné nabíječky, jednodušší a přesto poskytne rychlé nabíjení.

Apple patří mezi řadu technologických společností, které letos plánují vydat napájecí adaptér na bázi GaN (Nitrid gallinatý), tvrdí dnes nová zpráva. Podle IT Home mají Xiaomi, Huawei, Samsung, Oppo a Apple plány na technologii Gallium Nitride, která může poskytovat řešení rychlého nabíjení prostřednictvím rozhraní USB-C a podporovat rychlé nabíjení až 65 Wattů.

Podle Caifa News mají kromě Xiaomi, Huawei, Samsung, OPPO a Apple také hluboké akumulace v technologii GaN. Xiaomi, dodavatel řešení Xiaomi GaN, uvedl, že po Xiaomi letos několik výrobců stejné velikosti jako Xiaomi uvolní adaptéry GaN.

USB-C nabíječka GaN nabídne víc

Technologie GaN používá méně součástí než standardní křemíkové nabíječky a umožňuje, aby byly vyráběny v menším pouzdru než standardní napájecí adaptér. Například nová nástěnná nabíječka Choetech 61W je poloviční velikosti než původní nabíječka MacBook 61W.

GizChina poznamenává, že Xiaomi nedávno vydalo novou nabíječku GaN, která využívá tuto technologii. Je dodávána s rozhraním USB Type-C, které podporuje až 65W rychlé nabíjení a může poskytnout plné nabití Xiaomi Mi 10 Pro za 45 minut.

Díky novému polovodičovému materiálu GaN (nitrid gallia) je velikost této nabíječky přibližně o 48 % menší než u standardního adaptéru notebooku Xiaomi. Kromě tohoto rozhraní USB-C nabíječky Xiaomi GaN Type-C 65W podporuje inteligentní nastavení výstupního proudu na více rychlostních stupních. Může nabíjet až 65 W u vysoce výkonných zařízení, jako jsou nové notebooky MacBook Pro a Xiaomi.

Zpráva přesně neříká jaké plány má Apple s touto technologií, ale poznamenává, že GaN těží ze schopnosti automaticky upravovat výstup v závislosti na připojeném zařízení, takže jednou možností je, že bychom mohli vidět více univerzální Apple nabíječky, které podporují více zařízení jako jsou telefony iPhone a Mac.

Zdroj: Macrumors

➡️ USB-C NABÍJEČKY