Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Bezdrátový reproduktor HomePod bude umět přehrávat ze Spotify a to i přes Siri

Bezdrátový reproduktor HomePod je chloubou Applu, ale stále je hodně uzavřen jen pro Apple uživatele. V blízké době by se to mohlo ale změnit. CHystá se podpora Spotify nebo Pandory.

Mark Gurman ze serveru Bloomberg dnes oznámil, že Apple pracuje na tom, aby hudební služby třetích stran, jako jsou Spotify a Pandora, mohly být v budoucnu aktualizovány přímo na bezdrátovém reproduktoru se Siri, jak je to možné u Apple Music. Spotify aktuálně lze streamovat pouze na HomePodu přes AirPlay.

Bezdrátový reproduktor HomePod se otevírá

Zpráva dodává, že Apple také zvažuje, že umožní nastavení hudebních služeb třetích stran jako výchozí v systému iOS 14, což by uživatelům umožnilo požádat Siri, aby streamoval hudbu například ze Spotify, aniž by na konci příkazu uvedl „ze Spotify“. Siri v současné době funguje hlavně pro Apple Music.

Začátkem roku 2019 společnost Spotify oznámila, že podala proti Applu protimonopolní stížnost na Evropskou komisi kvůli nekalým praktikám. V té době se společnost Spotify potýkala s tím, že Siri nemá podporu služby na zařízeních iOS - která se od té doby v omezené míře změnila - i na domovském serveru.

Výňatek z webové stránky Time to Play Fair:

Apple ignoruje preferovanou volbu hudebních služeb uživatelů a místo toho je řídí, aby používali výhradně Apple Music. Můžete tedy požádat Siri o přehrání vašeho oblíbeného seznamu skladeb od Spotify? Ne, i když aktivně chcete, aby Spotify byla vaše výchozí streamovací služba. Nebo můžete poslouchat Spotify prostřednictvím svého Apple HomePodu? Také ne. A mimochodem, Spotify je k dispozici téměř na každém dalším reproduktorovém zařízení.

Společnost Apple čelí rostoucí kritice ohledně způsobu, jakým provozuje svůj ‌App Store‌, včetně stížností Spotify. Umožnění výchozího nastavení aplikací třetích stran by jistě pomohlo zmírnit některé z těchto reakcí.

Zdroj: Macrumors