Termostatická hlavice WiFi nepřetíží a pomůže s chytrou regulací teploty v pokoji

Termostatická hlavice WiFi funguje jako chytrý regulátor teploty v místnosti. Je lepší investovat do podobného řešení nebo stačí to „hloupé“ a osvědčené?

Radiátory jsou ovládané hlavicemi, na kterých jsou většinou zobrazená čísla 1 do 5. Představují úroveň vytápění a na každou nastavenou úroveň je možné odhadnout teplotu v místnosti. Proto, když nastavíte na hlavici jedničku, bude po chvíli v pokoji 14 až 16 °C. S každým dalším číslem vystoupá teplota výš a u nejvyššího stupně 5 se dostanete na 26 až 29 °C.

Jak funguje termostatická hlavice WiFi

Pokročilejším řešením jsou digitální termostatické hlavice. Ty zvládnou ukazovat teplotu na displeji a nemusíte si pamatovat, jaká číselná hodnota je rovna dané teplotě. Nutno také dodat, že termostatický ventil, který je zabudovaný v každé termostatické hlavici, neustále měří teplotu v místnosti. Proto nemusí topení neustále topit a ušetříte na něm.

Nejmodernějším řešením je ale chytrá termostatická hlavice, která nabízí několik velmi užitečných funkcí navíc. Dokážete ji ovládat dálkově a to aplikací přes telefon. Pohodlně můžete vidět všechny hlavice doma a nastavit teplotu pro jednotlivé místnosti v domě.

Také se u nich dá nastavit plán topení, takže přes noc nemusíte topit v neobývaných pokojích. Přes den, když jste v práci, tak se také vypne a třeba půl hodiny před vaším návratem si topení pustíte na dálku.

A co když otevřete okno? I v takovém případě se dá spolehnout na automatiku. Jakmile v místnosti prudce poklesne teplota, hlavice zařídí, že se topení vypne. V mnoha případech má aplikace pro ovládání v telefonu zabudovanou podporu hlasového ovládání, IFTTT automatizace a nainstalujete ji na iOS i Android. Často použití chytrých hlavic vyžaduje zakoupení hubu, který se připojí k domácímu routeru. Proto vždy před koupí prostudujte informace o produktu.

➡️ CHYTRÁ DOMÁCNOST