Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Temný režim Facebook už dostává, zatím funguje jen někomu

Temný režim Facebook standardně nenabízí, alespoň ne všem. Společnost už se ale rozhoupala a začala postupně uživatelům tuto možnost v nastavení nabízet.

Po měsících zpoždění a testování se Dark Mode pro Facebook konečně objevuje globálně pro uživatele iOS. Je to více než 400 dní od doby, kdy Apple poprvé představil tuto funkci v iOS 13.

Temný režim Facebook nabídne pro všechny už brzy

Důkazy o tom, že Facebook pracuje na temném režimu pro svou oficiální aplikaci, se poprvé objevily v dubnu a do června mělo k nastavení přístup malé procento uživatelů. To naznačovalo, že společnost tuto funkci postupně zaváděla pro účely testování.

Propagace však byla od té doby velmi pomalá a teprve v posledních několika dnech zmiňovalo stále více uživatelů, že vidí možnost v části Nastavení a soukromí tuto volbu. Ta se jmenuje prostě: Dark Mode.

Potvrzení, že ‌tmavý režim‌ se v iOS a Androidu začíná vážně šířit, přišlo s laskavým svolením hackerky aplikací Jane Manchun Wong, která ve spolupráci s Facebookem natočila video a sdílela jej na Twitteru. ‌

Dark Mode‌ je na webu sociální sítě již nějakou dobu k dispozici a některé další aplikace Facebooku, včetně Messengeru a Instagramu, již dlouho obsahují ‌‌Dark Mode‌‌. Není tak jasné, proč získání této funkce vlajkové lodi společnosti trvalo déle. Aplikace Gmail od Googlu byla poslední hlavní aplikací, která získala temný režim, a to po podobné nerovnoměrné zaváděcí implementaci nekonzistentních funkcí.

Zdroj: Macrumors.com