Telefony s 5G připojením budou běžné. Apple už takové letos plánuje a Tim Cook odpovídá

Telefony s 5G jsou budoucností mobilního průmyslu. Super rychlé připojení, které je několikanásobně rychlejší než současné LTE, se má stát hlavním pilířem pokroku a dalších možností.

Během dnešního oznámení k výdělkům pokrývajícím první fiskální čtvrtletí roku 2020 byl generální ředitel společnosti Apple Tim Cook dotázán na 5G a na to, jak velkou část poptávky to může pro Apple znamenat.

Telefony s 5G od Applu už letos

Cook samozřejmě řekl, že nebude komentovat budoucí produkty Applu, pokud jde o 5G, ale řekl, že 5G je v „raném stádiu nasazování na globální bázi“. Jinými slovy to znamená, že technologie je stále v plenkách, ale první operátoři už jej ve světě nasazují. U nás se můžeme dočkat až za několik let.

Tim Cook dále ve své odpovědi pokračoval a dodal, že vy nemohl být pyšnější na to, jakým směrem Apple v oblasti 5G pokračuje. Je také nadšený z nadcházející řady produktů a s nikým by prý za nic svou pozici nevyměnil.

Také byl tázán na to, jak by poptávka po levnějších telefonech s 5G ovlivnila poptávku právě po Apple telefonech, které jsou tradičně dražší než konkurence. Výkonný ředitel odmítl spekulace komentovat a jen dodal, že je důležité sledovat celosvětové nasazování nové technologie.

Pověsti naznačují, že telefony iPhone 2020 společnosti Apple budou poprvé zahrnovat podporu 5G, což umožní zařízením připojit se k dostupným sítím mmWave a Sub-6GHz 5G, které se v USA a na celém světě objevují. Zvěsti naznačují, že Apple použije 5G čipy Qualcomm pro připojení 5G.

Zdroj: Macrumors