Redukce USB-C na HDMI vám dovolí propojit s počítačem monitor nebo televizi

Redukce USB-C na HDMI je adaptérem, který USB-C port přetvoří na HDMI. Potom můžete svůj MacBook propojit s externím monitorem nebo velkou televizí. Zvětší se pracovní prostor a zlepší vaše prezentace.

Na vyvedení USB-C portu na obrazové zařízení se používají redukce a adaptéry. Takový USB-C adaptér většinou obsahuje i vícero portů, které lze použít, takže k MacBooku můžete připojit i síťový kabel, zařízení s klasickým USB nebo paměťovou kartu. Když ale potřebujete vyvést pouze obraz, stačí USB-C redukce.

Redukce USB-C na HDMI pro počítač i mobil

Redukcí je celá řada, nás ale bude teď zajímat jenom ta, která pracuje s USB-C konektorem na straně vašeho zařízení a s HDMI na straně obrazovky, ať už se jedná o monitor nebo televizi. Jednoduchý adaptér Satechi USB-C to 4K HDMI dokáže z počítače posílat obraz do televize ve 4K rozlišení a to při 60 Hz. Využít to můžete na zrcadlení obrazu i pro rozšíření plochy.

Nejste při tom omezeni pouze na MacBooky, ale použít lze pro jakýkoliv počítač s USB-C výstupem. K Macu ale padne asi nejlépe a to i díky hliníkovému provedení, který s ním velmi dobře ladí.

Propojovací kabel USB-C to HDMI od společnosti Devia nabízí stejné konektory, ale využití je jiné. Používá se hlavně pro zrcadlení obrazovky z mobilního zařízení. Propojíte tak telefony s USB-C jako jsou například Huawei Mate10, P20, Samsung S8, S9 nebo Note8 a výrazně si tak zvětšíte úhlopříčku obrazovky. Pro hraní her nebo sledování filmů je to perfektní řešení.