Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Stmívatelná LED žárovka může být i chytrá a svítit spoustou barev

Stmívatelná LED žárovka dokáže zlepšit atmosféru doma i v kanceláři. Stmívací funkce se hodí hlavně večer. Opomíjet byste ale neměli ani barevnou teplotu nebo chytré funkce.

Obyčejná žárovka už dnes nikoho moc neoslní, ale hlavně ani obyvatele domu nebo bytu, kde je umístěna. Stmívatelná funkce je první pokročilou záležitostí, kterou můžete chtít. Proč ale neskloubit více chytrých funkcí, které vám usnadní život a v neposlední řadě dokážou i zlepšit zdraví?

Stmívatelná LED žárovka s dalšími funkcemi

Pokud potřebujete stmívací žárovku, můžete ji pořídit v hobby marketu společně s ostatními žárovkami. Stmívání zajistí poté elektroinstalace v domě nebo bytě. Ale mnohdy to není úplně ekonomické řešení a pokud už váš dům stojí, nebude se vám do toho chtít. Levnější možností je pořídit chytrou LED žárovku se stmívatelnou funkcí.

V podstatě všechny chytré žárovky jsou dnes vyráběny v LED provedení a jsou stmívatelné. Základní varianty mají jednu barevnou teplotu a lze je stmívat v procentech. Ovládání probíhá prostřednictvím aplikace nebo ovladače, který můžete k žárovkám zakoupit a dát ho na zeď.

Kterou zvolit a co je důležité

Pokud budete nyní kupovat chytrou LED žárovku, tak zvolte minimálně tu, která dokáže měnit barevnou teplotu. Je to funkce, kterou oceníte hlavně pro své zdraví. Není tajemstvím, že jakmile se setmí, je pro naše tělo lepší vnímat teplejší barevné tóny a připravovat se tak ke spánku. Naopak přes den je pro efektivnější fungování lepší mít kolem sebe jasné a bílé světlo s přesahem až do modrého spektra.

Pro takové osvětlení můžete pořídit například žárovku Xiaomi Mi Smart Colorful Bulb. Ta dokáže navíc ještě reflektovat barevné tóny a můžete ji ovládat svým telefonem. Opravdová síla tkví ale v automatizaci. Nastavíte tak, kdy se má žárovka zapnout, kdy vypnout, nebo jakou barvou má svítit v určitou denní dobu.

A jestli budete objednávat právě tu, tak vezměte rovnou dvě žárovky, protože vás to vyjde výhodněji.