Spotify AirPlay 2 zatím nepodporuje, ale údajně na tom pracuje

Spotify AirPlay 2 stále nepodporuje a uživatelé čekají, kdy se tak stane. Populární funkce, kdy nasměrujete bezdrátově hudbu z přehrávače do reproduktoru v aplikaci chybí.

Společnost Spotify tento týden potvrdila, že její plány na přidání podpory AirPlay 2 do její aplikace pro iOS byly přesunuty na dobu neurčitou.

Spotify AirPlay 2 zatím neumí

V online diskusním fóru zástupce Spotify uvedl, že streamovací hudební služba pracuje na podpoře AirPlay 2. Zatím ale práce zastavila kvůli problémům s kompatibilitou ovladačů zvuku. Zástupce označil podporu AirPlay 2 za projekt, který v dohledné době nebude moct Spotify dokončit.

AirPlay 2 bylo spuštěno jako součást iOS 11.4 v květnu 2018. Dostalo několik vylepšení původního bezdrátového zvukového protokolu AirPlay. A to včetně zvuku z více místností, hlasového ovládání Siri a vylepšeného ukládání do vyrovnávací paměti. Aplikace může podporovat AirPlay 2 implementací rámcových rozhraní API AVFoundation. Přičemž čtyřstupňový proces je popsán na webových stránkách společnosti Apple.

HomePod zůstává také opomíjen

Spotify také ještě nepřidalo nativní podporu pro HomePod (nebo jeho nástupce HomePod mini). Přestože Apple v loňském roce otevřel reproduktor hudebním službám třetích stran. A to navzdory tomu, že Spotify v březnu 2019 podalo stížnost na Apple u Evropské komise. Ta obvinila výrobce iPhonu ze zablokování Spotify a dalších konkurentů mimo služby Apple, jako jsou Siri, HomePod a Apple Watch.

Zástupci Spotify nedlouho po této zprávě přispěchali s vysvětlením a trochu celou informaci uvedli na pravou míru.

 

Aktualizovaný příspěvek na jedné ze stránek komunity Spotify obsahoval neúplné informace týkající se našich plánů na AirPlay2. Spotify bude podporovat AirPlay2 a pracujeme na tom, aby se to stalo realitou.

Zdroj: Macrumors