Držák na iPhone v autě musí jít pevně připevnit a často telefon i nabije

Držák na iPhone musí v autě být pevně připevněn. Také by měl umožňovat natočení telefonu do vodorovné nebo svislé polohy. Některé držáky mají v sobě i bezdrátové nabíjení.

Jistě to znáte i vy. Vyrážíte na výlet nebo služební cestu a potřebujete být navigováni svým mobilním telefonem. Google Mapy a ostatně už i Apple Mapy jsou poměrně spolehlivou navigací, která vás navíc informuje o více událostech, než jen o trase. Titul Waze je pak kapitolou sám pro sebe. Ale kam v autě umístíte telefon, když na něho nemáte patřičný držák? Moc možností nemáte. 

Držák na iPhone v autě

Držák do auta můžete nejčastěji pořídit ve dvou jeho variantách. Jedna je taková, kterou vložíte do mřížky ventilace. Jedná se o minimalistické řešení, které nezabere žádné místo, nevadí vám ve výhledu a je poměrně levné. Základní model od společnosti Hoco vás vyjde jen na 200 Kč. Jeho nevýhoda je však zřejmá. Zejména v zimním období, kdy si potřebujete přitápět, vám může ventilátor vložený telefon zahřívat.

Univerzální držák do auta pro iPhone ale i jiné modely telefonů, jenž upevníte na čelní sklo nebo palubní desku, seženete již od 299 Kč. Je maximálně polohovatelný, takže si vždy váš telefon nastavíte tak, jak přesně potřebujete. Tyto modely také mohou mít přidanou hodnotu, např. v podobě bezdrátového nabíjení vloženého telefonu (i to ale dokáže váš telefon značně zahřívat).

Magnety jsou nejrychlejší

Setkat se ale můžete i s magnetickými držáky. K těm stačí jen váš telefon přiložit a drží jako přibitý. Magnety přitom nestíní signál ani neruší příjem mobilního internetu. Navíc je i toto řešení poměrně dostupné, protože jej seženete již kolem 500 Kč. S magnety počítá ještě jedno řešení. K němu ale musíte mít nejen držák, ale i pouzdro se speciální magnetickou ploškou – žetonem.

Ten nalepíte na libovolný kryt, který pak budete v automobilu používat. Jednoduchým přiložením k držáku se pak váš telefon vždy zafixuje tak, jak potřebujete. Cena podobného řešení je také kolem tří set korun.

Jaký držák do auta si vyberete, je tak jen na vás a vašich preferencích. Při výběru ale nezapomeňte hledět na rozměry maximálního otevření čelistí držáku, aby se do nich váš model telefonu vešel.