iPhone 13 nové funkce nabídnou ProMotion, ProRes nebo video Portrét

iPhone 13 nové funkce budou pokročilejším řešením těch stávajících. Displej ProMotion zvýší obnovovací frekvenci, ProRes zlepší fotky a režim Portrét využijete i u videa.

Podle nové zprávy Marka Gurmana z Bloombergu budou nadcházející iPhony 13 disponovat řadou nových funkcí. Fotoaparát se více přizpůsobí profesionálním uživatelům, včetně ProRes pro videa, režimu Portrét pro video a aktualizací designu pomocí menšího výřezu.

iPhone 13 nové funkce u fotoaparátu

Podle Gurmana plánuje Apple do letošní řady iPhone zahrnout video v režimu Portrét. To uživatelům umožní nahrávat videa s přidaným efektem bokeh za objektem v pozadí. Apple vydal režim Portrét s ‌iPhonem‌ 7 Plus, ale od té doby zůstal exkluzivní pro fotografie. Stojí za zmínku, že s iOS 15 letos na podzim FaceTime získá režim Portrét pro všechna kompatibilní zařízení.

Apple poprvé přidal režim Portrét na iPhone 7 Plus v roce 2016 a rychle se stal oblíbeným. Tato funkce může člověka zaostřit a zároveň rozostřit pozadí v takzvaném bokeh efektu. U nových iPhonů plánuje Apple přidat stejnou techniku ​​do videa s funkcí interně nazvanou Cinematic Video. Stejně jako u statických fotografií vytvoří hloubkový senzor iPhonu efekt a umožní uživatelům změnit množství rozostření po nahrávání.

Profesionální Apple ProRes

Kromě videa v režimu Portrét Apple také plánuje přinést ProRes pro videa na iPhonu. Ten uživatelům umožní nahrávat video ve formátu vyšší kvality a nabídnout více ovládacích prvků pro úpravy. Podobně jako je ProRaw pro fotografie exkluzivní pouze pro modely iPhone 12 vyšší třídy, Bloomberg říká, že ProRes může být exkluzivní pouze pro iPhone 13 Pro a iPhone 13‌ Pro Max.

Kromě toho Apple také plánuje pokročilejší iteraci standardních fotografických filtrů pro fotografy s nadcházejícími iPhony. Namísto použití filtru na celou fotografii budou nadcházející iPhony přesně aplikovat změny na objekty a lidi napříč fotografiemi pomocí umělé inteligence.

Uživatelé si budou moci vybrat z několika stylů, které mohou použít na své fotografie. A to včetně jednoho pro zobrazování barev při teplejší nebo chladnější teplotě, přičemž bílé budou neutrální. Další možnost přidá dramatičtější vzhled s hlubšími stíny a větším kontrastem a společnost plánuje vyváženější styl pro zobrazování stínů a věrných barev s jasnějším vzhledem.

Gurman dnes také znovu potvrdil, že nadcházející iPhony budou mít rychlejší čip A15, menší výřez a novou zobrazovací technologii, která umožní vyšší obnovovací frekvenci 120 Hz. Gurman již dříve poznamenal, že na modelech vyšší třídy ‌iPhone 13‌ by Apple mohl také zavést always-on displej podobný Apple Watch.

Zdroj: Macrumors