Spatial audio přichází také do Apple TV. Jak bude fungovat a co přinese?

Spatial audio se nově bude vyskytovat také v Apple TV. Prostorový zvuk si užijete v případě, že budete k sledování používat sluchátka AirPods Pro nebo AirPods Max.

S tvOS 15 přináší Apple prostorový zvuk do Apple TV, když jse používá s AirPods Pro nebo AirPods Max. Není jasné, jak tato funkce bude fungovat, protože Apple TV nemá čip U1 pro účely sledování hlavy, ale Apple nedávno poskytl vysvětlení.

Spatial audio je prostorový zvuk

Když sledujete televizní pořad nebo film na Apple TV, funkce sledování hlavy (využívající technologii AirPods Pro nebo Max) zjistí, že se díváte stejným směrem, vypočítá pravděpodobnou orientaci hlavy a aktivuje prostorový zvuk. Pokud vstanete, znovu se aktivuje.

Když si sednete ke sledování filmu nebo televizního pořadu, funkce sledování hlavy se uzamkne poté, co zjistí, že se už nějakou dobu díváte stejným směrem. Jakmile vstanete na procházku, znovu se aktivuje.

Spatial Audio bude fungovat se stereem, 5.1, 7.1 a Dolby Atmos a připojení AirPodů k Apple TV, na kterém běží tvOS 15, bylo zjednodušeno. Když máte na sobě AirPods a jste v blízkosti ‌Apple TV‌, zobrazí se na obrazovce vyskakovací okno, které vám umožní připojení jediným kliknutím na dálkovém ovladači.

Prostorový zvuk je navržen tak, aby poskytoval zážitek z poslechu jako v kině se zvukem, který, jak se zdá, vychází z celého vašeho okolí. tvOS 15 také získává nové funkce SharePlay pro sledování televize s přáteli přes volání FaceTime a podporu pro spárování dvou reproduktorů HomePod mini s ‌Apple TV‌.

Zdroj: Macrumors.com