Rozměry iPhone 12 mini jsou ještě menší než u iPhone SE 2. generace

Rozměry iPhone 12 mini jsou velmi malé a jedná se o vůbec nejmenší prodávaný Apple telefon současnosti. Jak si vede ve srovnání s předchozími modely?

Apple vyslyšel volání mnoha uživatelů a uvedl malý chytrý telefon. Takových na trhu moc není a cítí příležitost, že právě podobné zařízení by mohlo být hodně oblíbené. Jaký je nový iPhone 12 mini, jaké má rozměry a proč by se mu mělo dařit?

iPhone 12 mini rozměry se blíží iPhonu 7

Hlavně v Evropě je velká skupina uživatelů dychtících po chytrém telefonu v kompaktním provedení. Velké telefony se už moc nedají ovládat jednou rukou, což nemusí být úplně praktické. Například ale v Asii mají uživatelé opačný pohled a naopak vyžadují úhlopříčky displejů co největší.

iPhone 12 mini je co do rozměrů menším telefonem než iPhone SE 2. generace. Ten vychází z iPhonu 7. Jak rozměry, tak váha se snížila a nejmenší ze současných iPhonů narostl do rozměrů 131,5 x 64,2 x 7,4 mm. Oproti iPhonu SE, který nese tyto parametry: 138,4 x 67,3 x 7,3 mm. Je tak nižší, ale zároveň i hubenější. Toho je docíleno hlavně proto, že displej je protáhlejší a více širokoúhlý. Rozdíl v tloušťce 0,1 mm pak absolutně nepoznáte.

Příjemná je i nižší váha, ta je u iPhonu 12 mini přesně 133 gramů. iPhone SE 2. generace váží 148 gramů. Když tak uvážíme, že už populární SE byl poměrně lehký, tak iPhone 12 mini je skutečně muší váha.

Menší byl naposledy první iPhone SE

Je to tak po dost dlouhé době, co Apple uvedl tak malý telefon. Móda větších zařízení je trendem posledních několika let a kalifornská společnost jde s dobou. Je tak možná zarážející, že tak malý telefon vůbec vypustila ven. Blýská se na změnu? Každopádně je iPhone 12 mini nejmenším Apple telefonem od dob iPhonu SE 1. generace. Ten byl vypuštěn v březnu 2016 a na dnešní poměry to byl opravdu malinký telefon. Jeho rozměry 123,8 x 58,6 x 7,6 mm mluví za vše. Váha jen pouhých 113 gramů by mohla dnes někomu připadat, jako když v kapse nosí hračku.

Novinka od Applu nabízí skvělé spojení maximálně kompaktního zařízení a vysokého výkonu. Ten je stejný jako u větších Apple telefonů, takže nebudete nijak omezováni. Teď už stačí jen vybrat pouzdro na iPhone 12 mini a užívat si!