Sony WH-1000XM5 budou velkou konkurencí AirPods Max. Kdy se objeví?

Sony WH-1000XM5 ještě nejsou oficiálně uvedena. Nová sluchátka mají nahradit aktuální model WH-1000XM4 a nabídnou nový design, vylepšené ANC (potlačení okolního hluku) a delší výdrž baterie. Co o nich zatím víme a kdy se budou dát koupit?

Sluchátka pro iPhone a další zařízení nabízí samotný Apple, ale jeho konkurence je zdatná. Teď unikly podrobnosti o nové generaci sluchátek Sony WH-1000XM5, které odhalují nový design a pokročilejší specifikace ve srovnání se současnou prémiovou nabídkou Sony.

Sony WH-1000XM5 pokračují v tradici

Pokud jde o bezdrátový zvuk s potlačením hluku, stávající vlajková loď Sony WH-1000MX4, patří k tomu nejlepšímu na trhu a jsou pravděpodobně největším konkurentem sluchátek AirPods Max. To, co má Sony v rukávu do budoucna, tak přirozeně vzbuzuje zájem Apple uživatelů.

Sluchátka Sony WH-1000XM5

Podle anonymního maloobchodního zdroje, který hovořil s německým serverem TechnikNews, bude mít nástupce sluchátek Sony WH-1000XM4 přepracovaný design, který zahrnuje tenčí výklopná ramena spojující náušníky s užším hlavovým mostem, připomínajícím Bose 700. To také vedlo ke spekulacím, že přepracovaný most je kovový, nikoli plastový.

Polstrování náušníků se zdá být výraznější, ale Sony zřejmě upustí od skládacího mechanismu, který schovával jeden náušník do druhého. Ačkoli, jak poznamenává The Verge, nevypadá to, že by pouzdro po uložení zabíralo mnohem více místa.

Podle prodejního zdroje bude mít WH-1000XM5 výdrž baterie až 40 hodin se zapnutým aktivním potlačením hluku, což je o 10 hodin více než u modelu XM4. Celková doba nabíjení přes USB-C je údajně 3,5 hodiny, což je asi o 30 minut déle než u současné generace.

Sony sluchátka konkurence AirPods Max

Tři mikrofony byly zřejmě přemístěny a tlačítko NC/Ambient nahradilo tlačítko Custom, které se nacházelo u modelu XM4. Tlačítko pravděpodobně zůstane volitelné pro aktivaci hlasových asistentů a podobně. Tato sluchátka mají údajně také další ANC procesor a nový zvukový měnič, což naznačuje lepší potlačení hluku a hudební projev. Podrobnosti jsou ale v tomto směru skoupé.

Kdy se sluchátka objeví a za kolik?

Datum vydání sluchátek XM5 zatím není známo, ale před několika měsíci se objevila v dokumentech FCC, takže je pravděpodobné, že přijdou někdy v tomto roce. Do té doby zůstávají sluchátka XM4 dostupná zhruba od 6 000 Kč a jsou velmi oblíbená u Apple uživatelů. Ti jsou spokojení hlavně s jejich cenou, protože AirPods Max stojí oficiálně 16 500 Kč, i když už se dají koupit i za cenu 10 500 Kč.

V současné době neexistují žádné informace, které by naznačovaly, že by nová verze AirPods Max mohla přijít v blízké budoucnosti. Přesto stojí za zmínku, že Apple údajně není spokojen s prodeji sluchátek a hodlá příští generace zlevnit. Navíc stále není možné bezdrátově přehrávat hudbu v bezztrátovém formátu, protože Bluetooth nepodporuje takovou šířku pásma.

Zdroj: Macrumors.com