Jak zrušit Facebook účet z iPhonu nebo ho pozastavit

Jak zrušit Facebook účet, když už máte této platformy dost? Nebo jak si od Facebooku dát jen pauzu? Přečtěte si, jak Facebook deaktivovat nebo ho nadobro odstranit a to rovnou z iPhonu.

Případně můžete využít dočasnou nebo polotrvalou možnost deaktivace účtu, která jej pozastaví a umožní vám jej v budoucnu znovu aktivovat.

Níže se podíváme na to, co se s Facebook účtem dá udělat. Cokoliv z těchto možností můžete vyřešit z iPhonu nebo iPadu i na webu. Vzhledem k tomu, že vymazání účtu nelze vrátit zpět, možná si budete chtít stáhnout kopii svých dat z Facebooku. I to je možné.

Jak zrušit Facebook nebo ho deaktivovat

Jak trvale odstranit Facebook

  • Spusťte aplikaci Facebook na iOS (iPhonu nebo iPadu) a klepněte na ikonu v pravém dolním rohu (tři vodorovné čáry).
  • Přejeďte prstem dolů a klepněte na Nastavení a soukromí a poté na Nastavení.

zrušení Facebook účtu

  • Klepněte na položku Osobní údaje a údaje o účtu.
  • V horní části vyberte možnost Vlastnictví a nastavení účtu.
  • Klepněte na možnost Deaktivace a odstranění a poté vyberte možnost Odstranění účtu.

Jak zrušit Facebook

  • Podle pokynů odstraňte svůj účet.

Možná budete chtít ještě stáhnout kopii svých dat z Facebooku. Vyhledejte volbu, která to umožní, jak je ukázáno níže. Mějte také na paměti, že úplným odstraněním Facebook účtu se odstraní také Messenger a všechny zprávy. Po zrušení Facebooku máte 30denní lhůtu na rozmyšlenou a kdykoliv během této doby lze rozhodnutí zvrátit.

Facebook stažení dat před zrušením

K čemu slouží deaktivace Facebooku?

Zde je popis deaktivace účtu přímo od Facebooku:

Pokud účet deaktivujete, váš profil nebude viditelný pro ostatní lidi na Facebooku a lidé vás nebudou moci vyhledávat. Některé informace, například zprávy, které jste poslali přátelům, mohou být pro ostatní stále viditelné.

Více informací o této problematice najdete na stránce nápovědy Facebooku. Více informací o rozdílu mezi deaktivací a odstraněním naleznete také zde.

Jak odstranit učet na Facebooku přes web

  • Navštivte stránku https://www.facebook.com/help/delete_account.
  • V případě potřeby se přihlaste pomocí svých přihlašovacích údajů.
  • Klepněte na možnost Odstranit účet.
  • Podle pokynů trvale odstraňte svůj účet.

Zde je několik dalších důležitých informací o tom, co odstranění účtu obnáší:

Pokud od doby, kdy jste smazání iniciovali, neuplynulo více než 30 dní, můžete smazání účtu zrušit. Po uplynutí 30 dnů budou váš účet a všechny vaše data trvale odstraněna a nebude možné je obnovit.

Od zahájení procesu mazání může trvat až 90 dní, než budou odstraněna všechna data, která jste zveřejnili. Zatímco tyto informace mažeme, nejsou přístupné dalším lidem používajícím Facebook.