Nejlepší funkce pro studenty na iPhonu a Apple Watch

Nejlepší funkce pro studenty nabídnou usnadnění učení a rozvržení času. Pro iPhone a Apple Watch existuje velké množství tipů, ale v tomto článku se dozvíte 4 nejužitečnější.

Využívání technologií ve vzdělávání prošlo v posledních letech dlouhou cestou a velmi pomáhá při práci spoustě studentů. Kdybyste před 10 lety řekli, že si budeme kontrolovat e-mail na hodinkách Apple Watch nebo se ptát telefonu na odmocninu ze čtyř, nikdo by nevěřil.

Už dříve jsme psali například o tom, jak anotovat dokument v macOS, což je ve škole také užitečná funkce. Teď se s vámi podělíme o oblíbené funkce, které používají studenti se svými iPhony a Apple Watch na školách.

Nejlepší funkce pro studenty

Siri

Siri se stala víceúčelovým společníkem na iPhonu i hodinkách Apple Watch. Kdykoli nemáte volnou ruku, stačí říct „Hey Siri“ a známý hlas pomůže. Funkci lze využít k nastavení připomínek, k překontrolování toho, co máte na dnešek v kalendáři, a k vyhledání něčeho jednoduchého přes Safari.

Režim Soustředění

Všichni máme občas tendenci se rozptylovat a tento režim nám pomáhá vrátit pozornost zpět k úkolům. Režim Soustředění ideálně poslouží, když absolvujete zkoušku nebo se potřebujete plně soustředit na to, co děláte.

Apple Soustředění

Po nastavení bude fungovat na všech zařízeních, takže vás nebude nikdo rušit. Když je zapnutý, nedostáváte na svých Apple zařízeních žádná oznámení. Můžete si však přizpůsobit, abyste měli zapnutá oznámení určitých aplikací nebo aby vás mohli kontaktovat určití lidé, když je funkce Soustředění zapnutá.

V tomto režimu můžete nastavit určité režimy pro úkoly v určitou dobu. Existuje například režim Práce, který můžete nastavit tak, aby se automaticky zapínal během vaší pracovní doby. Mezi další režimy patří Nerušit, Řízení, Spánek a Osobní. Je zde dokonce možnost přizpůsobit si vlastní režim. 

Minutka na Apple Watch

Minutku na Apple Watch budete používat téměř denně. I když je to skvělá funkce pro osobní použití, může být dobrým nástrojem i pro studenty. Časovač můžete nastavit ručně pomocí aplikace na hodinkách nebo můžete požádat Siri, aby časovač nastavila za vás. Pomocí Siri je to ale rychlejší.

Apple Watch Minutka

Existují různé způsoby, jak může být časovač pro studenta užitečný. Jednou z metod je technika Pomodoro. Pro ty, kteří ji neznají, je Pomodoro studijní metoda, při níž se v 25minutových intervalech plní postupně čtyři úkoly. Po prvních třech 25minutových oknech si uděláte pětiminutovou přestávku. Po skončení čtvrtého si můžete odpočinout.

Existují aplikace související s technikou Pomodoro, ale mnohé z nich vyžadují nákupy v aplikaci. Díky tomu je Minutka pro Apple Watch skvělou (a bezplatnou) volbou. Když časovač vyprší, zařízení vám jemným poklepáním na zápěstí dá vědět.

Apple Pay

Apple Pay je pohodlný (někdy až příliš pohodlný) nástroj k placení za zboží pomocí iPhonu nebo Apple Watch. Občas si zapomenete peněženku, popadnete jen batoh a jdete na další přednášku. Hodinky ale máte u sebe pořád a stačí jen dvakrát klepnout na postranní tlačítko a ukáže se platební karta. U iPhonu je to zase trojité kliknutí na vypínací tlačítko. Je to jednoduché a bezpečné.

Apple Pay

Jsou nějaké další funkce na iPhonu a Apple Watch, které vám jako studentům pomáhají? Jaké byste doporučili?

Zdroj: 9to5mac.com