Smart Battery Case pro iPhone je poruchový, Apple nabízí bezplatnou výměnu

Smart Battery Case pro iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR je poruchový. Nabíjecí kryt na iPhone nemusí správně fungovat a Apple nabízí zákazníkům jeho bezplatnou výměnu.

Společnost Apple dnes spustila program výměny nabíjecího pouzdra Smart Battery Case určeného pro iPhone XS, XS Max a iPhone XR.

Smart Battery Case nemusí správně nabíjet

Podle společnosti Apple se u některých inteligentních bateriových krytů mohou vyskytnout problémy s nabíjením, včetně případů, které se při připojení k napájení ani nenabíjejí, nebo nabíjejí přerušovaně.

Postižené krytyí byly vyrobeny v období od ledna 2019 do října 2019. Společnost Apple tvrdí, že se nejedná o bezpečnostní problém a Apple Store nebo autorizovaný Apple servis nahradí způsobilé produkty zdarma.

Všechny tyto kryty určené pro iPhone XS, XS Max a XR vyrobené mezi výše uvedenými daty mohou být vyměněny. Apple říká, že součástí tohoto programu nejsou žádné jiné chytré baterie pro iPhone, což znamená, že nebudou vyměněny žádné Smart Battery Case pro iPhone 11, 11 Pro nebo 11 Pro Max.

Kryt vymění autorizovaný servis

Společnost Apple říká, že zákazníci s pouzdrem Smart Battery Case mohou najít autorizovaného poskytovatele služeb Apple nebo si domluvit schůzku v maloobchodním místě společnosti Apple a nechat si svůj kryt na iPhone vyměnit. Produkty budou před servisem zkontrolovány, aby se ověřilo, zda jsou vhodné pro výměnný program.

Vadná pouzdra budou zlikvidována způsobem šetrným k životnímu prostředí a program platí dva roky po pořízení produktu. Tedy po čas záruky můžete se Smart Battery Case na výměnu přijít.

Od doby, kdy byly na začátku roku 2019 spuštěny kryty Smart Battery Case, došlo ke stížnostem na různé poruchy a problémy s nabíjením. Na jednom místě v polovině roku 2019 nebyla pouzdra nedostupná a opět naskladněna až zhruba po měsíci, což je problém se zásobami, který mohl souviset s přetrvávajícími problémy s nabíjením.

Zdroj: Macrumors