Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Bezdrátová myš a klávesnice je nejpohodlnějším způsobem, jak ovládat počítač

Bezdrátová myš a klávesnice je tou nejlepší kombinací pro ovládání počítače, Macu, ale i přenosných MacBooků a notebooků. A nemusíte za ně zaplatit horentní sumy.

Klávesnice pro Mac je dodávána s počítačem, který si objednáte. V případě stolního Macu, kterým je iMac nebo iMac Pro tak dostanete vše už v krabici. U levnějšího Macu mini ale musíte klávesnici s myší doobjednat a v případě MacBooků také nic navíc nedostanete. Přitom i v případě přenosného počítače se myš a externí klávesnice velmi hodí.

Bezdrátová myš a klávesnice v hliníku

Na trhu je velká spousta klávesnic a myší, které lze propojit pomocí Bluetooth. Nemusíte tak do USB počítače zasunovat přijímač signálu a vše obsloužíte zcela bezdrátově. Někteří výrobci ale moc nedbají na design a kupovat ke krásnému hliníkovému MacBooku obyčejnou plastovou myš, není úplně elegantní řešení. Naštěstí i jinde než u Applu, narazíte na kvalitní a designové provedení.

Společnost Satechi vyrábí moc hezké hliníkové bezdrátové klávesnice k Macu. Disponuje příjemnými bílými tlačítky a hliníkovým šasi. Vybrat lze ale i černá tlačítka s šedým tělem. Má na sobě po vzoru originální Apple klávesnice vypínač a dokonce můžete používat speciální klávesy pro Mac jako jsou CMD, nebo horní funkční řadu kláves. Také má číselný blok a je tedy plnohodnotným řešením. Cena je skoro poloviční a funkce naprosto stejné.

Set bude kompletní s bezdrátovou myší. Ta je v případě originálu ceněna na 2 300 Kč. A vzhledem k jejímu nízkému profilu není úplně optimální pro dlouhodobou práci. Stejnou eleganci můžete najít v myši Satechi M1. Výborně padne k Macu a bezdrátově ji se zařízením propojíte. Když dojde energie, dobijí se přes USB-C a v případě potřeby je možné ji použít i ve Windows.

Podložka pod myš

Když budete chtít být ještě elegantnější a mít z práce lepší pocit, určitě se podívejte po podložce pod myš. Neustále klouzání myši po stole nedělá dobře myši a ani stolu. Vybírat můžete z kožené podložky pod myš v různých barvách, Výhodou je dobrá skladnost, kdy můžete podložku srolovat a kamkoliv zabalit s sebou.

Existují ale i hliníkové podložky pod myš. Tu sice nesrolujete, ale působí opravdu parádně ve spojení s Macem. Vybírat lze podle barev tak, aby co nejvíce ladila s počítačem a vyjde vás na pár set korun.