iPhone 12 bude mít 6GB operační paměť. Co dalšího nás letos čeká?

iPhone 12 přijde už letos a pokud se nestane nic neobvyklého, tak na podzim ho uvidíme v plné parádě. Vrcholný model má dostat dokonce 6GB RAM a také trojitý objektiv s 3D snímáním.

Podle analytiků společnosti UBS Timothyho Arcuriho a Munjala Shaha plánuje Apple v roce 2020 vydat jeden 5,4palcový, jeden 6,7palcový a dva 6,1palcové modely iPhonu. Analytici očekávají, že všechny čtyři Apple telefony budou vybaveny OLED displeji, ale věří, že další funkce, jako jsou specifikace fotoaparátu a RAM, se budou lišit podle modelu. V balení zřejmě stále nalezneme USB-C Lightning kabel.

iPhone 12 v různých provedeních

V poznámce, kterou analytici sdíleli, poskytli informace o konkrétních specifikacích novinek. A je vidět, že se budou v mnohém lišit. Očekávat se tak dají i velké cenové rozdíly.

  • 6,7palcový iPhone: zadní objektiv s trojitým objektivem s 3D snímáním a 6GB RAM
  • 6,1palcový iPhone: zadní objektiv s trojitým objektivem s 3D snímáním a 6GB RAM
  • 6,1palcový iPhone: zadní objektiv s dvojitým objektivem a 4GB pamětí RAM
  • 5,4 palcový iPhone: zadní objektiv s dvojitým objektivem a 4GB pamětí RAM

Specifikace kamer se shodují se specifikacemi, které sdílel renomovaný analytik Ming-Chi Kuo minulý měsíc, zatímco 6 GB paměti RAM ve dvou nejvyšších modelech se shoduje s predikcí sdílenou analytiky Barclays v listopadu.

Očekává se, že 5G konektivita bude klíčovou vlastností špičkových telefonů iPhone v roce 2020. UBS provedla průzkum více než 9 000 spotřebitelů ve Spojených státech, Německu, Japonsku, Číně a Velké Británii a zjistila, že 22 % respondentů považuje podporu 5G za něco, co stojí za upgrade chytrých telefonů.

Zdroj: Macrumors