Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Samsung S22 drop test ukázal, že není tak odolný jako iPhone 13 Pro

Samsung S22 byl testován stejně jako iPhone 13 Pro a výsledky odolnosti zřejmě nepřekvapí. Nové Galaxy telefony jsou na rozbití náchylnější než nejnovější iPhony.

Podle drop testů provedených společností Allstate Protection Plans se zdá, že zařízení Samsung Galaxy S22 jsou při pádu náchylnější k poškození než modely iPhone 13. Společnost Allstate provádí u významných novinek v oblasti chytrých telefonů stejnou sadu pádových testů, aby zjistila míru poškození přední, zadní a boční strany při dopadu zařízení na zem. Z testů vyplývá, že konstrukce iPhonu je odolnější.

Samsung S22 drop test nedopadl moc dobře

Při pádu displeje telefonů S22, S22+ a S22 Ultra čelní stranou dolů se při prvním pádu z výšky šesti metrů na chodník rozbily a dva ze tří telefonů byly kvůli závažnosti poškození nepoužitelné. Zařízení střední úrovně, S22, bylo použitelné, ale mělo znatelné poškození v rozích.

Když společnost Allstate Protection Plans v září testovala modely iPhone 13, dopadly lépe. Při pádu čelní stranou dolů přežil iPhone 13 jeden pád s drobným poškozením, při druhém pádovém testu praskl. iPhone 13 Pro praskl podél spodní části, ale oba telefony byly z velké části použitelné.

Při testu se zadní stranou dolů se u všech zařízení Galaxy S22 rozbil zadní panel, a přestože všechny tři telefony fungovaly normálně a kryt fotoaparátu zůstal neporušený, nebylo možné s telefony bezpečně manipulovat holýma rukama kvůli poškození skla.

Při srovnatelném testu modelů iPhone 13 přežil iPhone 13 dva pády a po třetím pádu skončil s drobnými prasklinami podél fotoaparátu a rohu, zatímco zadní sklo iPhonu 13 Pro se roztříštilo podobně jako u zařízení S22.

Společnost Allstate provedla u modelů S22 test pádu na bok, který modely S22 a S22+ přežily s drobným poškozením. Zatímco zakřivené sklo S22 Ultra se roztříštilo v rozích a podél displeje. Všechny smartphony zůstaly funkční.

Srovnatelný test nebyl proveden pro iPhone 13, ale ještě v roce 2020 byly ve stejném testu modely iPhone 12 upuštěny na bok a přežily bez úhony s drobnými oděrkami kvůli okrajům z hliníkové oceli, podobně jako modely S22 a S22+, které také používají rám „Armor Aluminum“.

Ceramic Shield překonává Gorilla Glass

Model S22 Ultra má zakřivený displej, a proto se na bocích poškodí více než Apple iPhony. Celkově se zdá, že S22 může být náchylnější k rozbití než modely Apple iPhone 13, které používají Ceramic Shield, který je údajně odolnější než tradiční sklo. Zařízení Samsung S22 používají sklo Gorilla Glass Victus+, nejodolnější sklo společnosti Corning.

Kromě toho, že jsou zařízení Galaxy S22 náchylnější k poškození než modely iPhone 13 v testech společnosti Allstate, jsou také zranitelnější než předchozí generace smartphonů Galaxy S21, které používaly plastový podklad. Viceprezident společnosti Allstate Protection Plan Jason Siciliano uvedl, že vylepšení konstrukce modelů S22 a S22 Ultra vedlo ke snížení odolnosti ve srovnání s jejich předchůdci Galaxy S21. To zvyšuje potřebu pouzder na smartphony a ochranných krytů obrazovky.

Jako vždy jsou testy pádu proměnlivé a výsledky budou záviset na úhlu, pod kterým smartphone spadne. Společnost Allstate Protection Plans používá pro všechny své testy stejné proměnné, ale vždy je zde prvek nepředvídatelnosti, a i když iPhone dopadne v kontrolovaných testech lépe, nemusí to odrážet výsledky v reálném světě.

U každého celoskleněného smartphonu, jako je Galaxy S22 a iPhone 13, je třeba dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k pádu, a používat ochranná pouzdra, protože ani Ceramic Shield od Applu, ani sklo Gorilla Glass Victus+ od Samsungu nejsou spolehlivým řešením proti rozbití.

Zdroj: Macrumors.com