Jak zjistit procenta baterie iPhonu? Známe 5 způsobů

Pokud máte iPhone s výřezem, určitě jste si všimli, že ukazatel stavu baterie v pravém horním rohu obrazovky nezobrazuje procenta. Jak je zjistit?

U starších iPhonů, které nemají výřez, nabízí Apple v nastavení možnost zapnout nebo vypnout zobrazení zbývajících procent baterie. Pokud ale má váš iPhone výřez, není zde žádné nastavení, které by ho zapnulo. Naštěstí existuje několik způsobů, jak můžete mít stále přehled o procentuálním stavu baterie novějšího iPhonu, a uvádíme je níže. Čtěte dál a dozvíte se, jak fungují a jak je zapnout.

Vyvolání Ovládacího centra

Nejjednodušší způsob, jak zkontrolovat stav baterie iPhonu v procentech, je přejetím prstu z pravého horního rohu obrazovky dolů a otevření Ovládacího centra. Okamžitě uvidíte procenta zobrazená vedle ikony baterie v pravém horním rohu.

iPhone procenta baterie Ovládací centrum

Pro zobrazení procentuálního údaje nemusíte ani úplně otevírat Ovládací centrum. Malým rychlým tažením šikmo dolů z pravého horního rohu obrazovky iPhonu jej odhalíte a odstraněním prstu z obrazovky se vrátíte na domovskou obrazovku.

Zobrazení widgetu

Procentuální stav baterie iPhonu můžete také zkontrolovat pomocí widgetu Baterie. K tomu se dostanete přejetím doprava na zamknuté obrazovce nebo z první obrazovky aplikací.

iPhone widget Baterie

Pokud jej ještě nemáte nainstalovaný, můžete widget Baterie přidat ručně. Chcete-li tak učinit, vstupte do zobrazení widgetů, přejděte na konec a stiskněte tlačítko Upravit. Klepnutím na tlačítko plus (+) v levém horním rohu obrazovky otevřete Galerii widgetů a poté do vyhledávacího pole zadejte „Baterie“ nebo sjeďte dolů a vyberte widget Baterie ze seznamu.

Pokud nemáte s iPhonem spárované žádné Apple příslušenství, zobrazí se na prvním čtvercovém widgetu procentuální hodnota baterie iPhonu. Pokud však máte hodinky Apple Watch nebo sluchátka AirPods, procenta se vám zobrazí také u nich. Přejeďte na widget, který vám vyhovuje, a klepnutím na Přidat widget jej přidejte do zobrazení.

Přidání widgetu mezi ikony aplikací

Pokud chcete mít přehled o procentuálním stavu baterie iPhonu v odemčeném stavu a na domovské obrazovce, přidejte widget baterie.

Widget Baterie na iPhonu

Chcete-li tak učinit, dlouhým stisknutím prázdné oblasti na Domovské obrazovce nebo na jakékoli další obrazovce aplikací přejděte do režimu rozklepaných ikon. Klepnutím na tlačítko plus (+) v levém horním rohu obrazovky otevřete Galerii widgetů a poté do vyhledávacího pole zadejte „Baterie“ nebo sjeďte dolů a ze seznamu vyberte widget Baterie.

Zeptejte se Siri

Pokud jste fanoušky Siri, můžete se virtuální asistentky kdykoli zeptat „How is the battery life of my ‌‌iPhone‌?“ nebo třeba „How's my battery?“ a měli byste dostat odpověď.

iPhone Siri baterie

Tuto otázku můžete Siri položit také u jakéhokoli Apple příslušenství, které používáte. Například u Apple Watch nebo AirPods.

Připojte iPhone na nabíječku

Kdykoli je iPhone připojený a nabíjí se, na zamykací obrazovce se hned pod časem automaticky zobrazí procento baterie. Platí to i v případě, kdy telefon položíte na bezdrátovou nabíječku.

iPhone nabíjení

Teď už víte, jak snadno zjistit zbývající procenta baterie na iPhonu. Nevidíte je hned na první pohled jako u starších generací Apple telefonů, ale možnosti tu jsou a po chvilce si zvyknete.