SUPERVOOC dovolí až 12× rychlejší nabíjení než u iPhonu 13 Pro

Společnost Oppo oznámila technologii rekordně rychlého nabíjení, která je přibližně dvanáctkrát rychlejší než u řady iPhone 13.

Společnost Oppo v první den veletrhu Mobile World Congress (MWC) 2022 představila řadu technologií, včetně nejnovější řady chytrých telefonů Find X5, vlastního obrazového procesoru MariSilicon X, výsuvného kamerového systému, monoklu s rozšířenou realitou Air Glass a dalších. Mezi oznámeními a upoutávkami společnosti se objevují i dvě nové technologie rychlého nabíjení.

Rychlé nabíjení SUPERVOOC ani nepostřehnete

První z nich, kterou Oppo nazývá 150W bleskové nabíjení SUPERVOOC, je vybavena nabíjecími okruhy a dokáže zařízení s baterií o kapacitě 4 500 mAh nabít na 50 % za 5 minut a plné nabití zajistit za pouhých 15 minut. 150W SUPERVOOC zahrnuje technologii Battery Health Engine společnosti Oppo, která nedávno debutovala v řadě Find X5 a která udržuje baterii na 80 % původní kapacity až po 1 600 nabíjecích cyklech. To je dvojnásobek průmyslového standardu, který činí pouhých 800 cyklů. Společnost Oppo uvede 150W SUPERVOOC u vybraných zařízení OnePlus ve druhém čtvrtletí roku 2022.

Společnost také odhalila technologii 240W SUPERVOOC flash charge, která dokáže nabít 4 500mAh baterii na 100 % za pouhých 9 minut. 240W SUPERVOOC je vůbec nejrychlejší nabíjecí technologie svého druhu, která překonává 150W nabíjení Realme.

Oppo uvádí, že 240W nabíjecí systém SUPERVOOC obsahuje pět bezpečnostních ochranných opatření, včetně na míru navrženého řídicího čipu, který monitoruje napětí, proud a teplotu a splňuje normy pro odvod tepla navzdory velmi vysokému výkonu. Společnost Oppo neuvedla, kdy budou první zařízení s 240W SUPERVOOC uvedena na trh.

Apple v tomto značně zaostává

Apple iPhone 13 mini a iPhone 13 podporují drátové 20W rychlé nabíjení, zatímco iPhone 13 Pro je schopen podporovat až 23W a iPhone 13 Pro Max až 27W. Modely iPhone 13 neudrží špičkový výkon nabíjení po celou dobu nabíjecího cyklu z tepelných důvodů.

S 20W napájecím adaptérem a Lightning kabelem na USB-C mohou uživatelé nabít iPhone 13 z 0 na 50 % za půl hodiny a plně jej nabít přibližně za 2 hodiny, což je výrazně pomalejší než u obou nových nabíjecích technologií společnosti Oppo. Minulý týden Oppo také oznámila, že plánuje přímo konkurovat Applu v celosvětovém měřítku vlnou prémiových zařízení, počínaje modely Find X5.

Zdroj: Macrumors.com