Reverzní nabíjení má podporovat nový MagSafe Battery pack

Reverzní nabíjení je očekávanou novinkou u Applu a prvně by se mohlo objevit u nového MagSafe příslušenství. Bateriový doplněk dobije iPhone i třeba sluchátka.

Apple pracuje na MagSafe kompatibilních bateriových zdrojích, které budou kompatibilní s modely iPhone 12. Alespoň to uvádí známý analytik Jon Prosser ve svém podcastu. Údajně budou dvě verze. Základní bez podpory reverzního nabíjení a dražší, která oboustranné nabíjení podporovat bude.

Reverzní nabíjení pro iPhone 12

Podle Prossera Apple pracuje na dvou verzích bateriových sad. Zatím nejsou známé žádné podrobnosti, ale lze očekávat, že doplněk snadno pomocí MagSafe magnetů přichytíte na záda iPhonu a on bude telefon dobíjet. Zároveň bude možné na tuto externí baterii položit například AirPods a ty se budou nabíjet zároveň s iPhonem.

Konkrétně tento analytik má ale velmi různou úspěšnost svých spekulací, takže rozhodně nejde tyto informace brát jako jistotu. Dokud nebude produkt potvrzen, nic není jisté. Podle Prossera navíc není jisté, a ani jeho zdroj to neví, zda Apple vydá obě varianty příslušenství nebo bude k dostání pouze jedna. V druhém případě by tak nemusela poskytovat reverzibilní nabíjení.

Důkazy jsou

Vývoj Applu na externí baterii pro ‌iPhone 12‌ se potvrdil v polovině února po uvedení druhé beta verze iOS 14.5. Zmínku o záhadném doplňku objevil v kódu operačního systému Steve Moser. Server Bloomberg později potvrdil, že Apple skutečně pracuje na externí baterii s podporou MagSafe pro použití s iPhony 12.

Jiný analytik, Mark Gurman, nezmínil možnost zpětného nabíjení, ale u některých prototypů bylo popsáno, že jsou vyrobené z bílého silikonu. Což by mohlo znamenat, že díky měkkému gumovému materiálu se lépe přitisknou k telefonu. Gurman uvedl, že vývoji příslušenství brání softwarové problémy, na kterých Apple stále pracuje, než uvolní toto příslušenství.

O dvoustranném bezdrátovém nabíjení se hovořilo už u modelů iPhone 11 v roce 2019, ale nakonec společnost nebyla schopna funkci implementovat. Oboustranné bezdrátové nabíjení by iPhone umožnilo nabíjet další ‌iPhone‌ nebo nabíjet malé příslušenství, jako jsou ‌AirPods‌ nebo Apple Watch.

Zdroj: Macrumors