Redukce USB-C na USB vám usnadní přechod na nový počítač a připojíte i starší zařízení

Redukce USB-C na USB je k dispozici v mnoha variantách a máte na výběr buď jednoduchou variantu nebo z jednoho USB-C portu lze udělat víceportový hub.

Když si pořídíte nový MacBook nebo notebook s Windows, bude už mít USB-C port. Ten ale stále není plně kompatibilní s každým příslušenstvím a bude trvat ještě několik let než se plně veškeré příslušenství na USB-C přeorientuje. Je tak proto dobré mít k ruce USB-C redukci na USB. Díky tomu připojíte k počítače v podstatě všechno.

Redukce USB-C na USB ve více možnostech

Protože USB-C port disponuje spoustou možností, je škoda si pořizovat pouze jednoduchou redukci z USB-C na jedno USB. Rozhdoně se tak vyplatí investovat do multifunkčního řešení, které vám nabídne více USB vstupů, HDMI, Ethernet nebo i další USB-C, který využijete k nabíjení.

Redukcí je celá řada, s USB-C konektorem pracuje například i ta na straně vašeho zařízení a s HDMI na straně obrazovky, ať už se jedná o monitor nebo televizi. Jednoduchý adaptér Satechi USB-C to 4K HDMI dokáže z počítače posílat obraz do televize ve 4K rozlišení a to při 60 Hz. Využít to můžete na zrcadlení obrazu i pro rozšíření plochy.

Podobně se používá redukce USB-C to Ethernet, která zase dokáže z jednoho USB-C portu na počítači vytvořit místo, kam zapojíte síťový ethernet kabel. Získáte tak stabilnější a rychlejší připojení než v případě připojení k Wi-Fi síti. To se vám bude hodit především v práci.

Pokud ale potřebujete, aby z USB-C vedlo klasické USB, pořiďte některý z USB-C adaptérů. Například levný adaptér USB-C je k mání už za pár set korun a poskytne vám kromě USB také další USB-C k nabíjení a HDMI výstup.

Jestli ale hodláte mít k dispozici všechny možné porty, doporučujeme například USB-C adaptér Satechi s celkem 9 dostupnými porty. Připojíte k němu 3 klasické USB konektory, ethernet, HDMI, další USB-C, DisplayPort a paměťové karty SD i Micro SD.