Odolný Lightning kabel bude dodáván s iPhonem 12. Druhý konec obstará USB-C

Odolný Lightning kabel se má nově objevit v balení s iPhonem 12. Má se jednat o opletenou variantu, která bude odolnější než ta současná a na druhém konci se objeví USB-C.

Připravované modely Apple iPhone 12 by mohly být dodávány s novým kabelem Lightning na USB-C, který zahrnuje pletenou tkaninu. Podle uniklých fotografií to vypadá na stejné konektory, ale odolnější tělo.

Odolný Lightning kabel s opletením

Fotografie zobrazují Lightning kabel s druhým USB-C koncem, který má opletené tělo. Současné kabely disponují pouze gumovou bužírkou, která se časem může poškodit. Apple pro své telefony iPhone nebo iPady nikdy neuvedl kabel s opleteným designem, ale nabízí třeba opletený Thunderbolt Pro kabel, černý opletený kabel Lightning dodávaný s Macem Pro a opletený napájecí kabel pro HomePod.

Provedení opletených kabelů má potenciál být odolnější než standardní kabely potažené gumou, ale obvykle je v koncových bodech, kde jsou umístěny hlavy kabelů, zahrnuta další výztuž, což zde není vidět. Kabely vypadají podobně jako stávající kabely typu Lightning na USB-C navržené společností Apple, s výjimkou nového šedého a bílého pleteného vzhledu.

I vnitřek kabelů je odolný

Spolu s opleteným designem se zdá, že nové kabely mají 8 stříbrných kontaktů s rhodiovaným rutheniem, které je odolnější vůči korozi, a v kombinaci s opleteným designem budou tyto kabely pravděpodobně schopny lépe odolávat poškození při dlouhodobém používání. Trvanlivější design bude pro uživatele ‌iPhonu‌ vítanou změnou, protože v průběhu let došlo k mnoha stížnostem na krátkou výdrž Apple kabelů.

Nový pletený kabel USB-C na Lightning od společnosti Apple může být jediným doplňkem dodávaným s jeho letošními iPhony. Několik pověstí naznačovalo, že modely ‌iPhone 12‌ nebudou v krabici dodávány se síťovým adaptérem nebo EarPods, což Applu umožní šetřit peníze a omezit balení.

Zdroj: Macrumors