iPhone 12 balení se má výrazně zmenšit. Nabíječku a sluchátka nedostanete

iPhone 12 balení bude výrazně tenčí než jaké ho známe. V současnosti dostanete s telefonem i nabíjecí kabel, adaptér a sluchátka. Letos se ale budou dít změny.

Twitterový účet L0vetodream zveřejnil tweet potvrzující nedávné zvěsti, že nový Apple iPhone 12 nepřijde se sluchátky EarPods nebo nabíjecím adaptérem v balení, a dodává, že to bude nakonec platit i pro stávající iPhone SE 2. generace.

iPhone 12 balení nebude jedinou změnou

L0vetodream také tvrdí, že budoucí balení iPhonu bude výrazně tenčí, což by mělo smysl, pokud by Apple telefony byly zbaveny objemného napájecího adaptéru a EarPods. Apple je známý pro své velmi ekonomické balení a zredukování obsahu krabičky, aby se snížily náklady na dopravu.

Absence nabíječky a EarPods se shoduje s předpovědí, kterou vyřkl analytik Ming-Chi Kuo a analytici společnosti Barclays minulý týden. Očekává se, že Apple uvolní nový 20W napájecí adaptér jako volitelné příslušenství pro iPhony a ukončí výrobu svých stávajících 5W a 18W napájecích adaptérů koncem tohoto roku.

Velikost a tvar nového 20W napájecího adaptéru je údajně podobný verzi 18 W s USB-C Power Delivery pro rychlé nabíjení. Kuo také očekává, že Apple přestane zahrnovat 5W napájecí adaptér s aktuální druhou generací ‌iPhone SE‌ koncem tohoto roku.

Společnost Barclays stále tvrdí, že Apple do krabice zahrne kabel Lightning na USB-C jako jediné příslušenství obsažené s ‌iPhonem 12. Pověsti naznačují, že 6,7palcový ‌‌iPhone‌‌ a jeden 6,1palcový model budou zařízení s OLED displeji vyšší třídy s fotoaparáty s trojitým objektivem, zatímco modely 5,4 a 6,1 palce budou telefony s nižší cenou a dvojitými fotoaparáty.

Zdroj: Macrumors