Propojovací kabel HDMI USB snadno spojí počítač s monitorem nebo TV

Propojovací kabel HDMI USB se rozhodně vyplatí, když chcete zobrazit obsah z počítače na externím monitoru nebo televizi. Počítač musí mít USB-C konektor.

Na vyvedení USB-C portu na obrazové zařízení se používají redukce a adaptéry. Takový USB-C adaptér většinou obsahuje i vícero portů, které lze použít, takže k MacBooku můžete připojit i síťový kabel, zařízení s klasickým USB nebo paměťovou kartu. Když ale potřebujete vyvést pouze obraz, stačí USB-C redukce.

Propojovací kabel HDMI USB pro 4K obraz

Pokud nepotřebujete redukci a propojujete počítač pouze s monitorem nebo TV, postačí propojovací kabel. Ten je dobré pořizovat v kvalitnějším provedení a pokud možno s pozlaceným HDMI konektorem. Také se nebojte větší délky. Kolem 2 metrů je většinou dostačující. Například Hoco UA13 je vhodným kandidátem, když navíc chcete mít jistotu, že potřebujete vyvést obraz v 4K rozlišení.

Hoco UA13

Nejste při tom omezeni pouze na MacBooky, ale použít lze pro jakýkoliv počítač s USB-C výstupem. K Macu ale padne asi nejlépe USB-C kabel nebo adaptér HDMI v hliníkovém provedení. Bude s ním dobře ladit a hliníkové tělo lépe odvádí teplo, které často při používání USB-C adaptérů vzniká.

Hoco UA4

Propojovací kabel Lightning HDMI od společnosti Hoco nabízí podobné konektory, ale využití je jiné. Používá se hlavně pro zrcadlení obrazovky z mobilního zařízení. Propojíte tak iPhony nebo iPady s Lightning konektorem a snadno budete zrcadlit obrazovku z telefonu nebo tabletu na velký displej monitoru nebo televize.