Top 5 Apple produktů za rok 2020

Top 5 Apple produktů by určitě každý zvládl vyjmenovat. Jaké novinky ale v uplynulém roce 2020 nejvíce rezonovaly mezi uživateli? Přinášíme jejich seznam!

Přestože rok 2020 přinutil Apple změnit způsob, jakým pracuje a spousta zaměstnanců muselo trávit svůj pracovní čas doma, tak zvládl uvést celou řadu novinek. K tomu také vydala společnost zásadní aktualizace softwaru.

Top 5 Apple produktů

Ačkoliv americká společnost ukázala během roku velkou spoustu nových zařízení, zmíníme jen 5 těch opravdu nejvýraznějších. Seznam je řazen tak, jak produkty postupně během roku přicházely. Můžete nesouhlasit, ale věříme, že s většinou našich čtenářů se shodneme.

Magic Keyboard

Může se zdát, že už se jedná o delší dobu, ale opravdu až v březnu 2020 Apple ukázal nejnovější iPady Pro s vylepšeným kamerovým systémem a LiDAR skenerem. Součástí představení byla také nová klávesnice Magic Keyboard. Jedná se o příslušenství s nůžkovým mechanismem a poprvé se zde objevuje trackpad.

Díky novince lze s iPadem pracovat jako s MacBookem. Přesto jsou iPady kompatibilní i s bezdrátovou myší Magic Mouse a ostatními Apple klávesnicemi. Nevýhodou se může zdát cena a každý si dobře rozmyslí, zda se mu taková klávesnice pro iPad vyplatí. Pro 11palcový iPad Pro je to 8 890 Kč a pro 12,9palcový iPad Pro dokonce 9 990 Kč.

iPad Air

iPad Air, představený v září 2020, je prvním zařízením společnosti Apple, které má displej po celé obrazovce a Touch ID se snímačem otisků prstů. Senzor ‌je zabudovaný do zapínacího tlačítka na boku zařízení.

Tablet také získal rychlejší čip A14. A to dokonce dříve, než byl integrován do iPhonů 12. Přichází v řadě svěžích barev, které nikdy nebyly dříve použity pro ‌Apple tablety. Ve srovnání s předchozí generací modelů iPad Air‌ získal displej ve stylu ‌iPadu Pro‌ se zeštíhlenými rámečky, s čipem A14, ‌Touch ID‌ a novým designem. iPad Air začíná ve verzi s 64GB úložištěm na 16 990 Kč.

iPhone 12

Jako vždy je nejvíce očekávaným Apple zařízením v roce iPhone. Letos společnost uvedla 4 nové modely: 5,4palcový iPhone 12 mini, 6,1palcový iPhone 12, iPhone 12 Pro ve stejné úhlopříčce a největší iPhone 12 Pro Max s 6,7 palci. Všechny iPhony 12 mají nový plochý design, který je podobný iPadům Pro a naposled byl u iPhonů ve verzi 5s.

Všechny iPhony mají OLED displeje, i nejlevnější disponuje procesorem A14 a jsou opravdu rychlé. Všechny mají skvělé fotoaparáty, ale iPhone 12 Pro Max disponuje tím nejlepším. Verze Pro používají LiDAR skener pro rychlejší ostření a rozšířenou realitu.Všechny modely jsou vybaveny interními magnety s funkcí MagSafe. Díky tomu je lze nabíjet rychleji bezdrátově a to až výkonem 15 W.

Macy s M1 čipy

Na červnové akci WWDC společnost Apple potvrdila, že pracuje na vlastních čipech Apple Silicon. Jsou vyrobené na bázi ARM a v listopadu byly představeny první čipy M1. Počítače Mac ‌s M1‌ jsou bezpochyby nejzajímavějšími novými produkty, s nimiž Apple v řadě Mac v posledních letech přišel.

Před uvedením na trh nikdo nevěděl, co může od počítačů s ‌M1 očekávat. Apple všechny překvapil vyloženě neuvěřitelným výkonem. Pokud jde o rychlosti jednojádrových procesorů, počítače s ‌M1‌ porazily všechny ostatní Macy na trhu a ve vícejádrovém výkonu jsou na stejné úrovni jako některé stolní počítače vyšší třídy. Nové procesory se nacházejí v MacBooku Air, MacBooku Pro 13 a novém Macu mini. V tomto roce můžeme očekávat další stroje.

AirPods Max

Sluchátka, která se dlouho očekávala. ‌AirPods Max‌ jsou vybavena hliníkovými náušníky, síťovými polštářky do uší a síťovanou čelenkou, a přestože jsou díky špičkové konstrukci těžší než mnoho jiných sluchátek přes uši na trhu, většina lidí je považuje za pohodlná.

AirPods Max‌ mají všechny funkce, které od AirPodů očekáváte, jako je rychlé párování, rychlé přepínání zařízení a velký dosah, plus aktivní potlačení šumu, adaptivní ekvalizér a prostorový zvuk. Zní skvěle a výdrž baterie je slušných 20 hodin. Jen ta cena. 16 490 Kč opravdu není málo.

Zdroj: Macumors