Prezentační dovednosti jsou důležité. Jaké nástroje vám pomohou?

Prezentační dovednosti jsou důležitým prvkem pro váš pracovní život. K lepšímu projevu poslouží i zařízení, která můžete k této činnosti používat.

Prezentace je široký pojem. Někdy ji můžete zpracovat na pár stránek a máte hotovo, někdy je vyžadován větší objem který musíte ještě náležitě předvést a odprezentovat. V takovém případě je dobré vědět, na jakém zařízení to půjde nejrychleji a čím si nejvíc pomůžete.

Prezentační dovednosti posunou chytrá zařízení

Nejste dobří řečníci? Nemáte dostateční zkušenosti? Naštěstí se můžete tak trochu schovat za chytrá zařízení, která odvedou pozornost od vašeho nedokonalého projevu a zároveň vám s přípravou prezentace pomohou.

V čem tvořit prezentace? Mezi nejčastější programy patří Microsoft Powerpoint a Apple Keynote. Druhý jmenovaný je opravdu jednoduchou aplikací, která vám nejvíce pomůže. Aplikaci je možné používat na Macu, iPhonu a iPadu. A prezentování s iPadem v ruce vypadá opravdu na úrovni!

S čím jít do boje?

Když máte minimální zkušenosti, budete nervózní. A proto je dobré nejít prezentovat sám, ale pomoct si nějakým příslušenstvím. O iPadu jsme už psali výše, k němu se může hodit laserové ukazovátko. Bezdrátový prezentér od Satechi je víceúčelovým zařízením, které zvládne vyslat paprsek na plátno s prezentací, tlačítky přepínat jednotlivé snímky a má integrovanou nabíjecí baterii. Navíc vypadá opravdu skvěle a profesionálně.

Nástup na prezentaci o vás také mnohé prozradí a je dobré působit co nejlépe. Proto dbejte na svůj vzhled, oblečení a také příslušenství, které máte k zařízením. Například taška na Macbook by měla být neošoupaná a dobře vypadající.

➡️ Bezdrátový prezentér