Pásek na Apple Watch Series 7 využijete i u starších modelů Apple hodinek

Pásek na Apple Watch Series 7 je univerzálním ve svých velikostech. Znamená to, že ho využijete i u starších modelů a je jen na vás, jaký styl zvolíte.

 

Apple a další výrobci nabízejí velké množství stylů řemínků na Apple Watch – provlékací sportovní, sportovní, kožený, či ten z nerezové oceli. Dle velikosti pouzdra jsou také k dispozici dvě velikosti řemínku. Vždy na menší a na větší pouzdro.

Sportovní řemínky jsou obvykle vyrobeny ze speciálního vysoce funkčního fluoroelastomeru s kolíčkovým zapínáním nebo z tkaného nylonu s pohodlně nastavitelným provlékacím zapínáním. Designové kožené řemínky pak mají magnetické nebo nerezové zapínání (pomocí magnetu). To platí i o těch ocelových.

Pásek na Apple Watch Series 7 je univerzální

Předně se ujistěte, že máte řemínek na Apple Watch pasující k velikosti jejich pouzdra. Řemínek Apple Watch (1. generace) a Apple Watch Series 1, 2 nebo 3 se dá používat i s Apple Watch Series 4, 5, 6 i 7, ale jen s konkrétní velikostí pouzdra. 38mm řemínky jsou kompatibilní s 40mm a 41mm pouzdry, zatímco 42mm řemínky jsou kompatibilní s 44mm i 45mm pouzdry. Řemínky na Apple Watch Series 7 je možné použít se všemi předchozími modely hodinek.

Z toho vyplývá, že ať už máte jakkoliv starý řemínek, půjde použít i na nejnovější hodinky a samozřejmě opačně. Jen je nutné vědět, zda máte větší nebo menší velikost. Tam rozdíl je a není tedy možné připnout například řemínek na Apple Watch Series 7 41mm k větší 45mm verzi.

Jak pásek na Apple Watch vyměníte

Výměna řemínku na Apple Watch je velmi jednoduchá. Vše jistí magnety a jednoduchým pohybem pásek zacvaknete i odepnete.

  • Položte Apple Watch ciferníkem na čistý povrch, který nepouští textilní vlákna (například na hadřík z mikrovlákna), nebo na měkkou polstrovanou podložku. To, abyste si popřípadě nepoškrábali displej hodinek.
  • Pokud máte článkový tah, stiskněte tlačítko pro rychlé uvolnění a rozdělte řemínek na dva díly. Následně podržte uvolňovací tlačítko a vysuňte řemínek do strany.
  • Pokud řemínek nejde protáhnout, znovu stiskněte tlačítko pro uvolnění řemínku a ujistěte se, že ho držíte stisknuté.
  • Natočte nový řemínek tak, aby byl text nasměrovaný k vám, a potom ho zasouvejte, dokud neucítíte a neuslyšíte zacvaknutí.

Řemínek Apple Watch nikdy netlačte do drážky silou. Když necítíte nebo neslyšíte cvaknutí, pohněte s řemínkem doleva a potom doprava. Pokud je řemínek nasazený správně, nepohne se, dokud nestisknete tlačítko pro jeho uvolnění. Když řemínek stále nesedí, posuňte ho do středu a zatlačte ho na místo. Pak s ním opatrně hýbejte nahoru a dolů. Nenoste Apple Watch, pokud není řemínek pořádně upevněný, jinak hrozí ztráta hodinek.

Dbejte na správné usazení pásku

Pro dosažení optimálních výsledků potřebují Apple Watch přímý kontakt s pokožkou, aby správně pracovaly funkce jako detekce zápěstí, haptická oznámení nebo čidlo srdečního tepu a oxymetr. Při správném utažení Apple Watch – ani příliš těsném, ani příliš volném, tak, aby kůže měla prostor pro dýchání – se budete cítit pohodlně a čidla budou moci vykonávat svou funkci. Při tréninku můžete řemínek Apple Watch podle potřeby přitáhnout a po jeho skončení zase povolit. Čidla navíc správně pracují jen tehdy, nosíte‑li Apple Watch na zápěstí nahoře.