Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Odolné pouzdro poznáte také podle normy, kterou musí splňovat

Odolné pouzdro musí být velmi bytelné a nejen pro iPhone se taková dělají. Jistotu ochrany vám dá hlavně norma, kterou musí kryt splňovat. Jak to poznáte a co všechno ochrání?

Odolnost mobilních telefonů nabývá na významu, protože se stále častěji přistupuje k materiálům jako jsou sklo nebo hliník a ne všechno vydrží tvrdý náraz na zem. Pryč jsou doby, kdy vám spadla stará plastová Nokia s malým displejem na zem a neměla na sobě ani škrábanec. Současný telefon bývá po pádu na beton nepoužitelný. Hledáte tak bytelnější mobil? Podívejte se na armádní normu MIL-STD-810G.

Odolné pouzdro nic nerozhází

U popisků mobilních telefonů můžete stále častěji narazit na zkratky norem, které splňují. Může to být IP68 (odolnost proti vodě), IP69K (odolnost vůči prachu) nebo právě MIL-STD-810G, která v sobě spojuje mnoho testů.

Standard MIL-STD-810 je označován jako armádní, protože jej vyvinula armáda Spojených států a spadá pod United States Military Standard. Cílem těchto metod testování je, že zařízení zvládne fungovat za určitých stanovených podmínek. Musí být jasně deklarován plán testování, normy a výsledek testování je pečlivě zdokumentován.

Samozřejmě ne každý chce tak odolné pouzdro, protože je jasné, že nebude úplně tenké a lehké. Výrobci se ale snaží a například UAG Outback už je dostatečně tenké, normu odolnosti splňuje a můžete s ním telefon i bezdrátově nabíjet.

Podobným pouzdrem, akorát pro sluchátka AirPods Pro je pak UAG Metropolis. Nabízí opět zmíněnou normu odolnosti, má na sobě užitečnou karabinu pro uchycení na zavazadlo nebo poutko od kalhot a rozhodně i velmi dobře vypadá.

Nejodolnější pouzdro kryje celý telefon

Naprostou jistotu s pouzdrem k telefonu budete mít jen tehdy, když je v provedení po celém těle. Chrání tak záda, ale i předek zařízení. Když se tedy o telefon velmi bojíte, nebo víte, že s ním budete cestovat v nehostinném terénu, je dobré se na to vybavit. Přední tvrzené sklo sice funguje dobře proti škrábancům i menším pádům, ale větší nárazy by displej nemusel přežít.

Kryty od LOVE MEI poskytují nejvyšší možnou ochranu. Záda jsou chráněna tvrdým krytem, boky kovem a přední část silným sklem. Telefon lze bez problémů s pouzdrem ovládat. Sestavení pouzdra chvilku trvá, protože je přišroubováno několika šrouby, aby opravdu pevně drželo.