AirPods 3 iPhone 13 doprovodí na zářijovém Apple Eventu

AirPods 3 iPhone 13 doplní v jednotném uvedení. Podle serveru DigiTimes se tak stane už letos v září a Apple ukáže zákazníkům nové telefony i sluchátka.

 

Zpráva odpovídá předchozím informacím, že výroba AirPods‌ 3. generace začne v srpnu. To znamená, že spuštění krátce poté lze očekávat. Server DigiTimes uvádí, že dodávky určitých komponent potřebných pro sluchátka již začaly v menších objemech proudit do továren a mají se zvyšovat ve 3. a 4. kvartálu letošního roku.

AirPods 3 iPhone 13 skvěle doplní

AirPods třetí generace budou první aktualizací standardních AirPods od března 2019. To sluchátka získala bezdrátové nabíjení, podporu „Hey Siri“ a vylepšené vnitřní vybavení. Ve srovnání se skromnou aktualizací v roce 2019 se očekává, že nadcházející AirPods budou mít zcela nový design, který se inspiruje špičkovými AirPods Pro.

Obrázky, které se prohlašují za nadcházející AirPods 3, ukázaly design v souladu s úniky a spekulacemi. Fotky předvádějí AirPods s kratší nožkou a funkčností pro nacvaknutí silikonových špuntů. Pokud jde o nabíjecí pouzdro sluchátek, bude ve srovnání s předchozí generací širší a bude více podobné tomu od AirPods Pro.

Novinář serveru Bloomberg, Mark Gurman, nedávno uvedl, že věří, že Apple Event pro nadcházející iPhony proběhne v září. Kvůli globální zdravotní krizi uspořádal Apple loni v říjnu akci pro iPhone 12, ale kalifornská firma se pravděpodobně vrátí k tradici svých zářijových akcí, která začíná letos na podzim. Gurman také uvedl, že třetí generace AirPods bude spuštěna později v tomto roce.

AirPods udávají trend

Sluchátka Apple AirPods nadále rostou a dominují na trhu s bezdrátovými sluchátky. Podle odhadů bylo v roce 2020 dodáno téměř 110 milionů sluchátek AirPods a Beats, což výrazně převyšuje všechny ostatní výrobce. Vzhledem k tomu, že v balení s iPhonem chybí sluchátka, Apple možná bude chtít využít svoji pověstnou zářijovou akci k uvedení AirPods 3 na trh společně s novými iPhony, což podpoří úspěch AirPods po zbytek roku 2021 a do roku 2022.

Aktualizovaná sluchátka AirPods se také mohou ukázat jako zásadní pro budoucí úspěch celé řady. Apple totiž údajně požádal své dodavatele o snížení produkce svých současných AirPods kvůli nižším prodejům. Navzdory své dominanci na trhu bezdrátových sluchátek roste konkurence ostatních výrobců, kteří vyrábějí podobná bezdrátová sluchátka, ale za nižší ceny.

Firma z Cupertina nadále pracuje na druhé generaci AirPods Pro, která může obsahovat pokročilé sledování zdraví a design podobný nedávno uvedeným Beats Studio Buds. Nová AirPods Pro‌ by se však měla ukázat až příští rok.

Zdroj: Macrumors