Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Náhradní hrot pro Apple Pencil je dobré po opotřebování vyměnit. Za jaký?

Náhradní hrot pro Apple Pencil se může hodit ve chvílích, kdy často chytrou tužku používáte. Zakoupení originálních špiček není úplně levné. Jaké jsou další možnosti?

Apple Pencil představuje kreativní volbu pro Apple iPad. Díky chytré tužce snadno namalujete obraz, vybarvíte své zápisky nebo si snadno uděláte výpisky z hodiny. Při častém používání se ale opotřebuje silikonový hrot. K dostání je pak v originálním Apple obchodě, ale pouze po 4 kusech. Pokud potřebujete méně kusů nebo chcete objevit levnější možnosti, čtěte dál.

Náhradní hrot pro Apple Pencil po 2 kusech

Originální balení 4 kusů náhradních hrotů pro Apple Pencil stojí bezmála 600 Kč. Není to málo a těžko si představit, zda vůbec 4 kusy využijete. Méně ale zakoupit nelze. Neoriginální řešení od společnosti Fixed nabízí srovnatelnou kvalitu, ale prodává balení jen po dvou kusech. V ceně za kus také trochu ušetříte, ale hlavně vám nezůstanou nepoužívané hroty ležet doma, až Apple vydá novou generaci tužky, na kterou sedět nebudou.

Silikonový hrot nerozeznáte od toho originálního. Možná se vyrábějí i ve stejné továrně na stejném pásu. Není tak nutné se něčeho bát a myslet si, že vydrží méně než ty originální.

Ochranné kryty pro větší výdrž

Pokud by vám přišla cena přece jenom ještě vysoká, můžete vyzkoušet ještě jednu možnost. DuxDucis kryty na Apple Pencil nabízí ochranu silikonových špiček. Na hrot se snadno a rychle nacvaknou a chrání ho před opotřebením. S tužkou se píše pocitově stejně jako bez krytu. Výrobce udává, že kryt vydrží více jak 50 000 tahů.

V balení naleznete rovnou 10 takových silikonových krytů. Největší devízou výrobku je jeho cena. Ta nepřesahuje 200 Kč, takže možná se stane vaší první volbou. A když s ní nebudete spokojeni, je na čase pořídit 2 kusy vyměnitelných silikonových hrotů od Fixed.