iPhone SE A15 čip srovná s nejvýkonnějšími telefony na trhu, včetně iPhonu 13

iPhone SE A15 procesor vytáhne do nejvyšších pater výkonu. Levný Apple telefon by se měl ukázat už v první polovině roku 2022 a bude vypadat stejně, jako současná generace.

Podle nové zprávy Nikkei Asia by příští verze levného iPhonu SE od Applu mohla dorazit v první polovině roku 2022 a vypadat velmi podobně jako nyní. Aktuální design vychází ještě z iPhonu 8. Hlavními upgrady v novém modelu budou čip Apple A15, který se objeví poprvé ve vlajkové lodi iPhone 13 v roce 2021, a také podpora 5G poskytovaná modemovým čipem Qualcomm X60.

iPhone SE A15 posune na novou úroveň

Naproti tomu včera zpráva serveru DigiTimes tvrdila, že iPhone SE‌ 2022 bude obsahovat čip A14, nikoli čip A15. Vzhledem k tomu, že příští iPhone SE bude mít podobný design jako současný model, zachová si 4,7palcový LCD displej, místo aby přešel na větší LCD nebo OLED displej. Zpráva konkrétně neřeší, zda bude nový model obsahovat domovské tlačítko, ale konzistentní design naznačuje, že v novém modelu bude zahrnuto tlačítko Touch ID.

Levné 5G iPhony se mají dostat na trh již v první polovině roku 2022. Pohánět jej bude vlastní procesor Apple A15 - stejný čip, jaký půjde do letošních prémiových iPhonů - a jeho 5G konektivitu umožní modemový čip Qualcomm X60.

Zpráva také potvrzuje další nedávná tvrzení, že řada iPhonu 13 nebude obsahovat 5,4palcový model mini. Prodeje iPhonu 12 mini se ukázaly být zklamáním. Místo toho Apple představí druhý 6,7palcový model. Podle všeho tedy budou dva iPhony‌ 14 a dva iPhony‌ 14 Pro. Každý ve velikostech 6,1 palců a 6,7 ​​palců.

Je do značné míry rozhodnuto, že příští rok mini nebude a místo toho bude k dispozici relativně cenově výhodná verze největšího iPhonu Pro Max. Návrhy podrobných specifikací pro čtyři nové modely v příštím roce ještě ale nejsou uzavřené.

Nikkei Asia říká, že letošní řada ‌iPhone 13‌ by měla začít s masovou výrobou příští měsíc. Apple má do konce ledna vyrobit až 95 milionů kusů. Celkově se očekává, že Apple v roce 2021 vyrobí 230 milionů iPhonů, což je oproti roku 2020 nárůst o 11 %.

Zdroj: Macrumors