Ochranné sklo na iPhone 7 se vyplatí. Přečtěte si proč

Oprava displeje může vyjít draho. Nehledě na to, že něco stojí i čas, kdy na ni musíte čekat. Přitom za ochranné sklo na iPhone 7 zaplatíte jen 250 Kč.

Duo telefonů iPhone 7 a iPhone 7 Plus bylo představeno na podzim roku 2016. Nyní jim tak je již 2 a půl roku a mnozí by mohli soudit, že se jedná o technologické vykopávky. Pokud si to myslíte i vy, mohl by vás z toho dojmu vyvést i ten fakt, že Apple oba iPhony 7 ještě oficiálně nabízí i ve svém Apple Online Store. Díky poklesu jeho ceny se tak pro mnohé jedná o optimální řešení, pokud chtějí zařízení od Applu, ale nepotřebují mít nejnovější (a nejdražší) modely.

 iPhone 7 s 4,7palcovou úhlopříčkou displeje Apple prodává za 13 490 Kč v případě volby nižší 32 GB paměti, 128GB varianta stojí 16 490 Kč. iPhone 7 Plus s 5,5palcovou úhlopříčkou displeje stojí ve své 32GB verzi 16 990 Kč a 19 990 Kč zaplatíte za 128 GB. Telefony disponují čipem A10 Fusion, který se nezadýchá ani dnes a s přehledem také zvládá pohyb v rozšířené realitě.

O fotografie se stará 12Mpx čip, který je u většího modelu doprovozen ještě teleobjektivem s dvojnásobným optickým přiblížením. Přítomna je i optická stabilizace a čtyřdiodový blesk. Čelní kamera je 7Mpx. Oba modely jsou již voděodolné s certifikací IP6 a díky podpoře nejnovějšího systému iOS tak toto duo telefonů nezastarává ani po softwarové stránce. Díky relativnímu stáří telefonu ale značně klesy ceny jeho náhradních dílů.

 

Ochranné sklo na iPhone 7 již za pár kaček

Výměna displeje vás napříč servisy vyjde na cca tři tisíce korun. Je to sice pořád lepší, než si kupovat telefon s Androidem, ale kdybyste si koupili ochranné sklo na iPhone 7, ušetříte značný finanční obnos. Vyjma rozbití displeje jej navíc samozřejmě chrání i proti běžnému poškrábání. Bohužel s sebou nese i jistou nevýhodu. Telefon je díky němu těžší a sklo přece jen trochu pohlcuje jas displeje.

Ochranné sklo na iPhone 7 od společnosti Mercury vás navíc vyjde na pouhých 250 Kč. Kdybyste chtěli sáhnout po známější značce hoco, vyjde vás jen o stovku dráž. Stejné ceny jsou platné i pokud vlastníte větší Plus model. Toto sklo je navíc 3D, takže vám nekryje jen displej, jako takový, ale celou čelní stranu telefonu.

A pokud jej rozbijete, okamžitě ho můžete nahradit novým. Bez běhání po servisech, bez čekání na jeho vyřízení, bez ukápnuté slzy za vydané finance.