Ochranná rouška musí pevně sedět na obličeji a nápaditosti se meze nekladou

Ochranná rouška je v poslední době nedílnou součástí našich životů. Vyplatí se proto mít více roušek nebo respirátorů a měnit je podle potřeby nebo i nálady.

Roušky jsou snad nejskloňovanějším slovem ve vyhledávačích za poslední měsíce. Každý by měl mít v dnešní době několik těchto pomůcek a v případě jednorázové roušky se musí dbát na časté výměně. U látkových roušek zase nesmíte podcenit sterilizaci a správné zacházení.

Ochranná rouška lze pořídit levně

Není důležité, kolik rouška stojí. Spíše jde o to, abyste před ústy a nosem měli nějakou zábranu, která bude alespoň částečně bránit průchodu bakterií a virů. V případě respirátorů je účinnost ochrany ještě vyšší, ale obvykle stačí rouška, větší rozestup a dávat si pozor na to, jak s rouškou manipulujete.

Látková rouška lze pořídit už kolem 100 Kč a můžete ji používat opakovaně. Lze prát nebo vyvařovat a bavlna je příjemná na nošení. Oceníte i její tvar, který kopíruje rysy tváře a sedí tak lépe, než jednorázové papírové roušky.

Větší část tváře zakryje ochranná rouška Fdtwelve A1 a může tak někomu přijít pohodlnější. Bude vám méně padat z obličeje i v případě, že budete dlouho mluvit nebo se více hýbat. Mezi velké přednosti patří možnost nošení po dlouhou dobu a ani v teplejším prostředí vás nebude svědit nebo škrábat.

Designová rouška rozhodně více neochrání, ale budete jistě spokojeni s nápaditým vzhledem a odlišíte se od ostatních. Tak, jako vše ostatní, i roušky vybíráme podle vzhledu, i když to není v tomto případě důležité.