Apple Watch Series 7 dostanou senzor pro měření hladiny cukru v krvi

Apple Watch Series 7 mají dostat zcela nový senzor. Po možnosti měření okysličení krve se Apple hodlá vrhnout na cukr v krvi. Glukometr bude součástí hodinek už letos.

Podle ETNews budou hodinky Apple Watch Series 7 obsahovat monitorování glukózy v krvi pomocí optického senzoru. Mohou tak pomoct všem, kteří trpí cukrovkou a získají tak rychlý přehled o tom, jakou hladinu cukru v krvi zrovna mají.

Apple Watch Series 7 s glukometrem

Zpráva, která se zaměřuje hlavně na schopnosti glukózy v krvi u Samsung Galaxy Watch 4, vysvětluje, že Apple má v úmyslu přinést monitorování glukózy v krvi na nadcházející hodinky Apple Watch Series 7 pomocí neinvazivního optického senzoru.

Měření hladiny glukózy v krvi, známé také jako hladina cukru v krvi, je zásadní pro zvládnutí stavů, jako je cukrovka. Normálně měření glukózy v krvi vyžaduje testování kapky krve v glukometru nebo použití implantovaného kontinuálního monitoru glukózy (CGM). Schopnost pozorovat jakékoli větší zvýšení nebo snížení hladiny glukózy v krvi může zvýšit povědomí o potenciálním zdravotním stavu nebo jednoduše pomoci zlepšit stravu uživatele.

Testování je v plném proudu

Apple údajně získal patenty na monitorování glykémie a společnost se nyní údajně zaměřuje na zajištění spolehlivosti a stability před komercializací technologie. Optický senzor navržený společností Apple je považován za řešení pro nepřetržité monitorování kůže, které nevyžaduje implantát.

Zvěsti naznačují, že Apple se už nějakou dobu zajímá o přidání monitorování glukózy v krvi do Apple Watch. Společnost v roce 2017 údajně vytvořila tým biomedicínských inženýrů a konzultantů, kteří se konkrétně zabývají senzory pro neinvazivní monitorování hladiny cukru v krvi, a práce na senzoru postoupily k pokusům na klinických pracovištích v oblasti San Francisca Bay Area. Generální ředitel společnosti Tim Cook byl dokonce spatřen při testování toho, co bylo považováno za prototyp glukózového monitoru připojeného k jeho Apple Watch.

Apple v posledních letech přidal do Apple Watch nové funkce zaměřené na zdraví, například schopnost měřit hladinu kyslíku v krvi nebo analyzovat EKG. Koncem loňského roku ‌Tim Cook‌ řekl, že zařízení je stále v raném stádiu, přičemž Apple ve svých laboratořích testuje převratné technologie.

Očekává se, že Apple Watch Series 7 dorazí později v tomto roce, ale o tom, co mohou nové modely nabídnout, se zatím moc nepíše. I když se u Apple Watch objevily zprávy o displejích MicroLED a polovodičových tlačítkách s haptickou zpětnou vazbou, u Apple Watch Series 7 se přímo neočekávají.

Zdroj: Macrumors