Nový iPhone každý rok se vyplatí, ale musíte telefon opravdu využívat

Nový iPhone každý rok by určitě ocenil každý zarytý fanoušek Applu. Má to ale smysl? Utratit každý rok celou jednu výplatu za „pouhý“ telefon?

Apple nasadil velmi drastickou cenovou politiku a není na světě jiný výrobce mobilních telefonů, které jsou tak drahé. Na druhou stranu pořád nabízí nejvíc a nejdelší životnost. Co dělat, když chci každý rok nový iPhone, ale nechce se mi utrácet tak horentní sumy?

Nový iPhone každý rok na splátky

V dnešní době existuje mnoho služeb, které nabízejí iPhone na splátky, Apple leasing nebo podobné služby, kdy platíte určitý měsíční obnos a telefon užíváte. Často se ale není jednoduché vyznat ve všech podmínkách a není výjimkou, že někdy uživatele čeká nemilé překvapení.

Když iPhone splácíte, bude 100% váš až po poslední splátce. Do té doby je společnosti, které měsíčně platbu odevzdáváte. Také si společnost určitě řekne více než kolik stojí samotný telefon. To je princip jejich výdělku. V součtu tak na splátkách zaplatíte více a úrok se může vyšplhat až do několika tisíc.

Musíte také dávat pozor na poničení telefonu. Často stačí jediné škrábnutí a budete doplácet 10 % z ceny telefonu. Při vážnějších poničeních si ale může firma říct i o desítky procent.

Správná péče o současný model

Mnoho uživatelů volí raději nákup za plnou cenu, protože nemusí splňovat tolik podmínek a vše je jasné na první pohled. Proto se vyplatí správně pečovat o iPhone. Ochrana displeje pro iPhone je naprosto klíčová a je určitě velmi výhodné si pořídit ochranné sklo nebo alespoň fólii.

Pokud nedáte dopustit na vzhled Apple telefonů, dopřejte mu i tak ochranu zad. Stačí pořídit průhledný kryt na iPhone a všichni bezpečně iPhone rozeznají.

iPhone se každý rok tak vyplatí pouze někomu. Jestli se nebojíte měsíčních splátek a dobře si přečtete podmínky, není důvod, proč toho nevyužít. Pokud ale nechcete být nikomu dlužní a nepotřebujete každý rok nový model telefonu, dbejte na údržbu toho aktuálního a dobře se o něj starejte, ať vydrží co nejdéle!