Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Nástupce iPhone SE už se rýsuje, dostane vylepšenou anténu

Nástupce iPhone SE se nezadržitelně blíží a už na začátku příštího roku by se měl odhalit. Bude se jednat o levný iPhone s výkonnými komponenty.

Příslušenství pro iPhone SE je stejné jako třeba na iPhone 5 nebo iPhone 5s. Jedná se totiž o vzhledově stejné telefony se stejnou úhlopříčkou displeje 4 palce. Tomu u nástupce iPhone SE bude ale jinak. Má totiž vycházet z iPhonu 8, takže i úhlopříčka se zvedne a to na 4,7 palců.

Nástupce iPhone SE možná už v zimě

Podle analytika Ming-Chi Kua, který se málokdy mýlí, se dočkáme iPhonu SE 2 už na začátku příštího roku. Zatím není jisté, zda ponese skutečně název iPhone SE 2, ale skoro 100% se zdá informace, že bude mít podobný design jako iPhone 8. To také znamená, že mu zůstane senzor Touch ID pro ověřování otiskem prstu.

Novinka dostane nejrychlejší současný procesor pro iPhony Apple A13 Bionic a 3GB oprační paměť. Očekává se, že bude nabízen v 64GB a 128GB variantě a to v barvě Vermírně šedá, stříbrná a červená.

3D Touch už se nevrátí

Nenávratně Apple odebral ze svých telefonů funkci 3D Touch. Ta dokázala pomocí síly zatlačení na iPhone displej vyvolávat různé akce. Byla nahrazena technologií Haptic Touch. Nový iPhone by se měl prodávat v USA za cenu 399 dolarů. Jedná se o stejnou cenovku, jakou Apple přiřkl kdysi iPhonu SE, takže i u nás by mohla být cena stejná. Odhad je kolem 13 000 Kč za 64GB verzi a 16 000 Kč za 128GB.

Jako možný název nového iPhonu se zdá být iPhone 9, protože by měl vycházet ze starší osmičky. Možná některé uživatele zklame velikost zařízení, ale vzhledem k ceně a výkonu bude jistě velká skupina zákazníků spokojena.

Zdroj: Macrumors.com